György
16 °C
24 °C

Nyártól itt a fapados internet

2004.06.03. 08:46
Hamarosan megnyílhat az olcsó nyilvános internetelérést kínáló EasyInternetCafé hálózat első üzlete Budapesten. Az üzletlánc egy-egy internetkávézójában a tervek szerint 50-70 világhálós kapcsolódási pont lesz.
Nyár végén nyílhat meg Budapesten az első EasyInternetCafé, amely olcsó internetelérést kínál, tudta meg a Világgazdaság Bunevácz Pétertől, a franchise-jog megvásárlásáról tárgyaló Net-Space tulajdonosától. Az EasyInternetCafé internetelérést kínáló számítógépeit a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően egy helyi gyorskiszolgáló étteremlánc üzleteiben helyezik majd el, a helyszínről jelenleg is tárgyalnak.

Önjáró net

A tervek szerint Budapesten több üzletet is nyitnak, vidéken pedig főként az egyetemi városokban lesznek majd olcsó internetkávézók, közölte Sebők Attila, a Net-Space társtulajdonosa. Az EasyInternetCafé-hálózat magyarországi üzleteiben várhatóan 50-70 számítógépet helyeznek el.

Mivel az EasyInternetCafékban automatizált rendszert használnak, nincs szükség alkalmazottakra, ami jelentős mértékben csökkenti a költségeket, és viszonylag olcsó világhálós elérést tudnak kínálni. Az árakról egyelőre nem állnak rendelkezésre adatok, és a Net-Space vezetői jelenleg is tárgyalnak az Easy csoport képviselőivel.

Egyszerű hálózat

Az EasyInternetCafé a több, franchise rendszerben működő vállalkozást magában foglaló EasyGroup tagja. A holdingtársaságot 1998-ban a görög Stelios Haji-Ioannou alapította, azzal a nem titkolt céllal, hogy a növekvő internethasználat kínálta lehetőségeket is minél jobban kihasználhassák. A cégcsoport tagjai kedvezményes árú szolgáltatásaikkal szereztek maguknak hírnevet.

Az EasyGroup tagja többek között Európa legnagyobb diszkont-légitársasága, az 1995-ben alapított EasyJet is, de olcsó szálloda- és autókölcsönző-hálózat is működik az Easy márkanév alatt. Az olcsó világhálós kapcsolatot kínáló EasyInternetCafé-hálózat 1999-ben jött létre. A hálózat legnagyobb, New York-i és londoni üzleteiben 400-500 internetelérési pont található.