Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Újraindul a jójáték

2005.03.21. 15:41
Hétfő délutántól megint elérhető lesz a jójáték.hu, amit múlt pénteken egy szerver összezuhanása miatt leállítottak. A pénzügyi gondokkal küszködő szájt jövője bizonytalan, és végleg bezárja az üzemeltető, ha nem talál tartós bevételi forrást.

A jójáték.hu pénteken bezárt, mert tönkrement az egyik szervere. Ez a legnépszerűbb játékportál hazánkban, három éve folyamatosan fejlődik, naponta harmincezren látogatják, és állítólag a legnagyobb konkurenciája is eltörpül mellette, mégis a lét és nemlét határára került.

A rajongók gyors segítségének köszönhetően már elkezdték beüzemelni az új hardvereket, és hétfőn délután újraindulhat a játék, de a helyzet csak átmeneti. Két héten belül eldől, hogy sikerül-e tartós megoldást találni a finanszírozásra, és hogy miként működhet a továbbiakban a szájt, mondta el az Indexnek Michalik Attila, az üzemeltető cég ügyvezetője.

"Azt szeretnénk elérni, hogy ne legyen veszteséges a jójáték.hu. Ha kevesebb támogatást kapunk, a továbbiakban nem fejlesztünk, csak üzemeltetünk. Meg akarjuk tartani az ingyenes szolgáltatásokat, de az extra szolgáltatások valószínűleg fizetősek lesznek." - mondta.

A Jójáték.hu Kft. a többi fejlesztésével megkeresett bevételét fordította a jójáték.hu működtetésére, a hirdetések elmaradása miatt a szájt önmagában veszteséges. Michalik Attila elmondta, nem szívesen "dobnának a kukába" több mint öt évnyi munkát, és reméli, hogy legközelebb nem ilyen hírrel kell megjelennie az Index.hu hasábjain. Most minden azon múlik, hogy a segítőik meg tudják-e valósítani az ígéreteiket.