Emőke
-4 °C
9 °C

Közterületi internetes terminálok Kaposváron

2005.05.02. 14:30
Heteken belül ingyenesen barangolhatnak a világhálón a kaposváriak öt beltéri és tíz közterületen elhelyezett internetes terminál segítségével, jelentette be a város polgármestere hétfőn.
"Az önkormányzat két épületében és a város három művelődési házában a napokban helyezik el az internetterminálokat, de már készítik elő a kültéri terminálok helyét is a város forgalmas közterületein" - mondta Szita Károly, az elsőként a városháza ügyfélszolgálati irodájának előterében üzembe helyezett berendezésnél tartott sajtótájékoztatón.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy az ingyenes internet-elérhetőség biztosítását a 2002 végén elfogadott négyéves várospolitikai programjában fogalmazta meg az önkormányzat.

Pénz és bátorság

Szita Károly elmondta, a teljes program 573 millió forintba került, amelyhez az önkormányzat 33 millió forinttal járult hozzá, valamint vállalja a terminálok havi 130 ezer forintos működési költségét.

A polgármester közölte: a pénzen kívül kétségtelenül bátorság is kellett ahhoz, hogy kihelyezzék a közterületeken ezeket a berendezéseket, s nincs is tudomása arról, hogy az országban ezt eddig bárki is megtette volna.

Hozzátette: kültéri terminálokat igyekeztek térfigyelő kamerákkal felszerelt közterületekre kihelyezni, de függetlenül ettől, abban bízik, hogy a kaposváriak a rendeltetésüknek megfelelően használják majd ezeket a berendezéseket.