Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Cyberszabadcsapat

2001.01.22. 12:41
Ausztrália államhatalomtól független kiberhadserege talán a legnagyobb internetes közösség. A hadsereg tagjai üldözik a gyermekpornót, és kódokat törnek, hogy feljebb kerülhessenek a ranglétrán. Most úgy döntöttek, hogy kezükbe veszik az internetszabályozást.
Hackelés előtti csend
Ausztrália internetszabályozása világszerte hírhedt. A jobboldali kormány miután nagy sikereket könyvelhetett el az abók kiirtásában, illetve a kínaiak kitoloncolásában, úgy döntött, hogy az állampolgárok lelki üdve érdekében betiltja a pornográfiát és a csúnya szavakat, az internetszolgáltatók pedig ennek betartatása érdekében kesztyűbábjaiként fognak funkcionálni, amennyiben nem akarnak eltűnni a nagy sivatagban. A rend fokozása érdekében emellett a helyi médiafelügyelet külön oldalt indított arra, hogy az internetezők a nap huszonnégy órájában könnyedén feljelentgethessék egymást.

Az internet virtuális csatamezőin ide-oda vonuló hadseregekről akkor volt utoljára szó, amikor az eToys játékáruház megpróbálta elbitorolni az Etoy hálózati művészcsoport domainjét. Az Etoyosok ekkor támogatóikat pirinyó legóbábu formájában sorozták be, az ütközeteket később egy műtermi terepasztalon rekonstruálták.

Játékkatonák

Itt van ellenben a CyberArmy, amely egyértelműen a politikai nyomás hatására jött létre, az internetes szólásszabadság és a dereguláció érdekében. A kezdetben pár főből álló szervezet pár év alatt harmincötezer fős sereggé dagadt.

A főparancsnok, Overlord elmondása szerint a dolog olyan, mint egy játék. A bezupált internetező közlegényként kezdi, és megfelelően teljesít a hadsereg akcióiban, például gyermekpornóterjesztő-hálózatok leleplezésében vagy kódtörésben, akkor előléphet hadnagyi, századosi, ezredesi, tábornoki rangba.

Hatalmat a népnek!

Hősi halottak
A kiberhadsereg kezdetben deface-ekkel próbálta nyomatékosítani álláspontját. A sereg létszámának növekedésével azonban háttérbe szorult a hackelés, bár CyberArmy honlapján a katonák megtalálhatják a szükséges kódoló, kódtörő eszközöket, leírásokat. Megtanulhatnak hackelni.

A seregesedés és a hackerszellem visszaszorulása még egy dolgot megváltoztatott: a hadsereg céljait. Yowler, a sereg szóvivője elmondta: többé nem cél az internet deregulációja, sokkal inkább az önszabályozás. A kiberhadsereg szerint az internet globális, ezért a helyi hatalomnak nincs joga szabályozni azt - hogy bebizonyítsák mennyivel jobb egy civil szervezetre bízni a rendtartást, a seregnek külön egysége van a gyerekpornó üldözésére. Az egység az elmúlt hónapban huszonnégy oldalt nyomozott le és semmisített meg, továbbá szerepet vállalt a Wonderland Club nevű pedofil-hálózat felszámolásában.  • Vennék
  • Hírek