Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pornónézés miatt kirúgott dolgozók

2002.07.09. 18:06
Az internettel való visszaélés miatt eltávolított dolgozók jó része pornó letöltése miatt repül, áll a brit Personnel Today szaklap megbízásából készített felmérésben. A brit cégek negyede már bocsátott el alkalmazottat az internetezési szabályok megsértése miatt.
Az 544 személyzeti vezető válaszait összegző felmérés kimutatta, hogy a fegyelmi eljárás alá vont dolgozók 40 százaléka ellen saját munkatársaik tettek panaszt.

Az összes kirúgatás 69 százaléka a pornóoldalakon szörfölő munkatársakat érintette. A megkérdezett cégek háromnegyedénél elismerték, hogy volt már internettel kapcsolatos visszaélés miatt fegyelmi ügyük. A pornó után a csevegő szobák látogatása és a személyes elektronikus levelezgetés volt az alkalmazottakkal szemben megfogalmazott második és harmadik leggyakoribb kifogás.

A Personnel Today szaklap által megbízott kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a személyzeti főnökök több mint 50 százaléka szívesebben intézte csendes megbeszélés keretében a többi munkatárstól érkező panaszok ügyét. De közülük 29 százalék nem sajnált nyilvános szóbeli figyelmeztetést adni a megtévedt alkalmazottnak.

A felmérés keretében 544 humán erőforrás menedzsert, azaz személyzeti vezetőt kérdeztek meg olyan cégektől, ahol átlagosan 2500-an dolgoznak. Jonathan Naylor, a Morgan Cole jogászcég munka- és nyugdíjügyi tanácsosa szerint "egy internettel visszaélő alkalmazott elbocsátása alapvető hátrányokkal jár a munkáltató számára."

Míg a megüresedett helyre felvett alkalmazottak esetén nyilvánvaló hirdetési, betanítási és ellenőrzési költségek merülnek fel, nem szabad megfeledkezni a pótlólagos anyagi kiesésekről, melyeket a munkarend megbomlása, a munkamorál romlása és a szervezet negatív híre kelt az elbocsátás nyomán, mondta Naylor.