Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Elvesztettük a szájberháborút

2007.05.30. 13:00
Alig két ezrelékkel, de a japánok nyertek a magyarok ellen a nagy klikkelős háborúban. A harmadik kör lezárult a versenyben, ahol az az ország győz, ahonnan a legtöbb kattintás érkezik. Most lesz időnk elgondolkozni azon, hogy miért ment olyan nehezen a harc az utolsó 12 órában. A magyar sereg bűnbakkeresés helyett azonban inkább gratulált az ellenfélnek. Kemény harc volt.

Nem sokon múlott, talán nemzetünk sorsa ez: nem nyerhetjük meg a háborúkat. Bár hosszú ideig úgy tűnt, a japán-magyar összecsapásban csak mi győzhetünk, az utolsó órákban kiderült, hogy bármekkora előnyből lehet bukás.

Jól indult

Kedden ilyenkor még közel százmillióval több kattintásunk volt, mint az ellenfélnek, mi 400 milliónál tartottunk, a japánok 300 milliónál. Mindenki azt hitte, megnyerjük a klikkelős verseny harmadik fordulóját, és bebizonyítjuk a világnak, hogy nálunk jobban senki sem tudja nyomkodni az egér gombjait. Harcunkban programok is segítettek minket, a versenyzők két hazai gyártású szoftver között választhattak. Nem rajtuk múlt, hogy elbuktunk.


Harcosok és művészek

A végeredmény: 502 millió japán klikk az 500,8 millió magyarral szemben, tehát alig több mint egymillió a különbség, az ellenfél mindössze 2 ezrelékkel több kattintást vitt be.

Persze ha egy lakosra osztjuk le, a hazai csapatok sokkal jobban szerepeltek, és ügyesen állták a harcot a 12,5-szeres túlerővel szemben. Minden magyarra 50 klikk jutott, míg az ellenfélnél csak négy gombnyomás jut egyetlen állampolgárra. Van tehát olyan kategória, amiben nyertünk.

Több frontos háború

Ráadásul a technika is ellenünk játszott. A százmilliós előny úgy olvadt el pár óra alatt, hogy védekezni sem tudtunk. Már kedden is csak nehézkesen ment Magyarországról a kattintás, szerdára meg szinte ellehetetlenült a harc: miközben az utolsó 12 órában elképesztő mértékben nőtt a japán ellencsapás, itthonról elérhetetlen volt a clickclickclick honlapja, így semmi esélyünk nem maradt a seregek feltartóztatására.

A harmadik kört ismét a japánok nyerték, bár sokkal nehezebb dolguk volt, mint a második fordulóban, amikor a lengyelek közel százmillióval voltak lemaradva. A magyar klikkelők becsületes harcoshoz méltón gratuláltak az ellenfélnek, és bár sokan elcsüggedtek, mások a háború folytatására bíztatnak.

Napokon belül indul a negyedik forduló. Még nincs minden veszve.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!