Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Kotont kaptak a banki ügyfelek

2005.12.19. 16:20
Jelentős kárt okozott az egyik német bank bosszút forraló programozója. Miután nem fizették ki az egyik munkáját, behatolt a bank rendszerébe, és a pénzintézet költségén "megajándékozta" annak ügyfeleit.

A ki nem fizetett megbízása miatt dühödött fel az a görög informatikus, aki behatolt az egyik német bank szerverére, írta az sda hírügynökség. A csúfság viszont csak ezután jött, ugyanis a bank ügyfeleinek óvszereket és vécépapírt küldött ki.

Az észak-görögországi Ioannina ügyészségéről kiszivárgott hírek szerint a 29 éves férfi ellen eljárás indult. A feltételezett tettes azt vallotta, hogy a német bank az egyik munkája ellenértékével, 85 ezer euróval tartozik neki. Ezt a meg nem nevezett pénzintézet viszont tagadja.

Görögországba való visszatérése után a férfi a jelek szerint bosszút akart állni a bankon, és ezért behatolt annak informatikai rendszerébe. A banki ügyfeleknek 4000 tekercs vécépapírt és 100 ezer csomag óvszert küldött, a költségeket pedig a bankra terhelte. A férfit az eset után nem sokkal azonosították, és őrizetbe vették.