Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Hekkelje át a Google arcát!

2006.03.29. 11:15
Régóta terjed a hír, hogy a Google új kezelőfelülettel kísérletezik, eddig azonban csak néhány szerencsés próbálhatta ki. Mostantól bárki hozzáférhet, mert terjed a neten az aktiváló szkript. Kipróbáltuk, mindegyik böngészőben működik.

Sokan kritizálják a Google weboldalát, de hiába jelennek meg sorra az eredetinél sokkal szebbnek és jobbnak vélt arculattervek, a keresőóriás ragaszkodik puritán kezelőfelületéhez. Persze ez nem azt jelenti, hogy sohasem lesz változás, most például napvilágot látott egy javascript kód, amellyel kicsit színesebbé tehető a találati oldal: bal oldalon vékony zöld csíkok jelzik, hogy az adott kulcsszavakkal mennyi képet vagy hírcsoportot találnánk.

Nagyon minimális átalakítás, és nincs is igazán értelme, sőt inkább zavaró. Hasznos lenne a szolgáltatás, ha a kategóriák mellett nem egy parányi zöld csík, hanem konkrét szám jelenne meg, ugyanis próbálkozásaink során több száz képtalálat esetén is csupán egy alig látható vékony kis csíkocska jelent meg, tévesen hirdetve azt, hogy fölösleges kattintani. Egyébként meg, ha konkrét számot írna ki, akkor is csak néhány tizedmásodpercet spórolnánk meg.

Íme a leírás azoknak, akik szeretnék kipróbálni a szkriptet:
1. Kattintson ide jobb gombbal és másolja a címet.
2. Töltse be a böngészőjében a Google valamelyik weboldalát
3. Törölje ki a Google címét, és illessze be a kódot a helyére
4. Nyomja meg az Entert

A szkriptet Firefox, Opera és Internet Explorer 7 béta böngészőkben sikeresen telepítettük. A Google.com és a Google.co.hu szájtokon külön kell aktiválni.

Ha Önnek esetleg jobb ötlete van a Google arcának átszabására, ossza meg velünk!