Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Lánclevélben terjed az agyonvert kutya képe

2003.07.03. 17:48
A kísérőlevél szerint azért kell továbbküldeni a levelet, hogy minél többen felemeljék a szavukat az ilyen kegyetlenkedéssel szemben. A láncleveleket viszont sokan adatbányaként használják.
A felhasználók emailben küldözgetik egymásnak a Tolna megyei Fadd-Domboriban biztonsági őrök által halálra kínzott kutya képét.

A lánclevél elindítóját erre a lépésre egy, a levél végén beidézett hír késztethette. Eszerint pusztán pénzbüntetést kapnak azok a biztonsági őrként dolgozó férfiak, akik Fadd-Domboriban riasztópisztollyal meglőttek, majd egy autó után kötöttek egy kutyát.

A lánclevél arra biztat, hogy a címzett minél több ismerőséhez juttassa el a szerencsétlen pára fényképét, ha "nem értesz egyet ártatlan, kiszolgáltatott élőlények kínzásával, bántalmazásával."

Más is aggályos

A levél szerzője hiányolja a valódi, hatékony büntetőjogi felelősségre vonást, és arra emlékeztet, hogy az EU országaiban hasonló cselekményért akár három év szabadságvesztés is kiszabható.

A nemes kezdeményezés nem kerülheti ki a lánclevelek hagyományos hátulütőjét. Aki ugyanis továbbítja, az ugyanúgy mások kezébe adja a saját emailcímét, ahogy a korábbi ismeretlen feladók és címzettek az ő levelében látszanak.