Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Az e-mail hiánya a válásnál is rosszabb

2003.07.30. 11:54
Az informatikai vezetők harmada szerint egy hétig e-mail nélkül élni sokkal rosszabb, mint költözködni, házasodni, vagy elválni.
Az adattároló szoftvereket gyártó Veritas felméréséből kiderült: az elektronikus levelezés olyan fontos szerepet tölt be a vállalatok életében, hogy a legtöbb ember ideges lesz, ha fél óránál több ideig nem tudja elérni a postafiókját. Az informatikai részlegvezetők ötöde vélte úgy, hogy elveszítheti állását, ha a levelezőrendszert egy napon belül nem tudja helyreállítani.

A levelezésnek mennie kell

Mark Bregman, a Veritas munkatársa szerint az e-mail már több mint kommunikációs eszköz, és a vállalatok nagyon fontosnak tartják, hogy mindig elérhető legyen. "Ha az informatikai menedzserek nem tudják biztosítani az e-mail rendszer működését, akkor gyakorlatilag megakadályozzák az egész szervezet működését" - mondta Bregman a BBC-nek.

A felmérés szerint a vállalatok 99 százaléka rendszeresen készít biztonsági másolatot az e-mailekről és a csatolt állományokról, de egy bizonyos üzenet megkeresése viszonylag nagy gondot okoz számukra. Egy régi üzenet előkeresése a legtöbb válaszadó szerint gyakorlatilag lehetetlen; csupán ötödük válaszolta azt, hogy az egyévesnél régebbi e-maileket is elő tudja keresni.

A Veritas szerint komoly hiányosságok vannak az e-mail rendszerek menedzselésében, például a mentési és a helyreállítási eljárások területén. A vállalat több mint nyolcszáz technológiai vezetőt kérdezett meg az e-mail szerepéről Európában és a Közel-Keleten.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft