Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Meghallgatták a MySpace-öngyilkosság vádlottját

2008.06.17. 14:30
Egy 13 éves lány felakasztotta magát néhány MySpace-en olvasott üzenet miatt, amit egy nem létező fiú nevében írtak neki. A hamis profilt a 49 éves Lori Drew hozta létre, a nő most ártatlannak vallotta magát – írja az ABC News.

A Los Angeles-i szövetségi bíróságon hétfőn hallgatták meg a MySpace-öngyilkosságként elhíresült ügy vádlottját, Lory Drew-t. A 49 éves nő ártatlannak vallotta magát Paul L. Abrams bíró előtt. Drewt a számítógépes csalásokra vonatkozó törvény (Computer Fraud and Abuse Act) értelmében vádolják, és mivel ezt a törvényt először alkalmazzák közösségi oldalakkal kapcsolatban, az ítélet precedensértékű lesz. A pontos vádpontok érzelmi károkozás érdekében elkövetett internetes csalás és számítógéppel történő jogosulatlan információszerzés.

Lori Drew és Megan Meier

A nagy port kavart eset 2006 októberében történt. Lori Drew úgy próbálta megtudni, hogy mit gondol a kislányáról a volt barátnője, Megan Meier, hogy egy 16 éves fiú nevében üzengetett neki. A Josh Evans nevű fiú valójában nem létezett, profilját Drew és lánya hozták létre. A 13 éves Meier azt hitte, hogy a fiú jó barátja lett, ezért miután gonosz üzeneteket kapott a fiútól, felakasztotta magát. Drew egyik volt alkalmazottja, a 19 éves Ashley Grills hónapokkal később elismerte, hogy az öngyilkosságot megelőző üzenetet – "A világ jobb hely lenne nélküled." – ő írta. Grills egy amerikai tévéműsorban mondta el, hogy Drew is aktívan részt vett a cselszövésben, így került a képbe a 49 éves nő. Grills szerint a gyalázkodó üzenetek egy részét Lori Drew írta Megannak.

Drew ellen a szövetségi ügyészek emeltek vádat, Grills azonban a tanúvallomásáért cserébe védettséget kapott. Drew 20 ezer dolláros óvadék fejében szabadlábon védekezhet, tárgyalás és ítélethozatal június 29-én várható. A nő akár öt év börtönt is kaphat.  • Vennék
  • Hírek