Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

'Csinálj egy lynndie-t!'

2004.09.09. 23:48
Új divat ütötte fel a fejét a politikailag kevésbé korrekt internetezők körében, a lynndie-zés. A tevékenység lényege az iraki hadifoglyok kínzásáról elhíresült Lynndie England amerikai katonanő ikonikus testtarttásának utánzása, lehetőleg gyanútlan áldozatok jelenlétében.
Tekintse meg képeinket!
A fényképek tanúsága szerint leginkább kocsmázás közben űzhető tevékenység alapvető szabályait összefoglalják a honlapon: mindenekelőtt keresnünk kell egy áldozatot, aki rászolgált, vagy úgy gondoljuk, hogy rászolgált a lynndie-zésre, és vinnünk kell valakit magunkkal, aki elkészíti majd a fényképeket. Az ikonikus testhelyzet felvétele előtt akasszunk a szájunkba egy cigarettát, majd nézzünk a kamerába, hajoljunk kissé előre, testsúlyunkat helyezzük hátul lévő jobb lábunkra.

Ha ez megvan, jobb kézzel tegyünk olyan mozdulatot, mintha stoppolnánk, bal mutatóujjunkat pedig nyújtsuk ki, a kart úgy tartva, mintha egy puskát fognánk az áldozatra. Fontos, hogy az illető lehetőleg ne vegye észre, mit csinálunk. Azok, akik kényszeresen ragaszkodnak a történelmi hűséghez, bal szemükkel hunyoríthatnak is. A képek tanúsága szerint a művelethez nem árt némi alkoholos befolyásoltság sem.

Szellemes katonatársak

Klikk a képre!
Helyesen végrehajtva az utasításokat Lynndie England amerikai katonanő egész világsajtót bejáró képére fogunk hasonlítani, melyet az iraki foglyok kínzása közben készítettek nem kevésbé szellemes katonatársai.

A fotókat egy brit weboldal gyűjti. Eddig főleg Londonban készült képek vannak a kollekcióban, de akad számos amerikai felvétel is, sőt Ausztráliából, Kanadából, Németországból, Hollandiából is küldtek képeket, sőt érkezett egy Namíbiából is. Magyar kép egyelőre nem szerepel a gyűjteményben.