Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

'Csinálj egy lynndie-t!'

2004.09.09. 23:48
Új divat ütötte fel a fejét a politikailag kevésbé korrekt internetezők körében, a lynndie-zés. A tevékenység lényege az iraki hadifoglyok kínzásáról elhíresült Lynndie England amerikai katonanő ikonikus testtarttásának utánzása, lehetőleg gyanútlan áldozatok jelenlétében.
Tekintse meg képeinket!
A fényképek tanúsága szerint leginkább kocsmázás közben űzhető tevékenység alapvető szabályait összefoglalják a honlapon: mindenekelőtt keresnünk kell egy áldozatot, aki rászolgált, vagy úgy gondoljuk, hogy rászolgált a lynndie-zésre, és vinnünk kell valakit magunkkal, aki elkészíti majd a fényképeket. Az ikonikus testhelyzet felvétele előtt akasszunk a szájunkba egy cigarettát, majd nézzünk a kamerába, hajoljunk kissé előre, testsúlyunkat helyezzük hátul lévő jobb lábunkra.

Ha ez megvan, jobb kézzel tegyünk olyan mozdulatot, mintha stoppolnánk, bal mutatóujjunkat pedig nyújtsuk ki, a kart úgy tartva, mintha egy puskát fognánk az áldozatra. Fontos, hogy az illető lehetőleg ne vegye észre, mit csinálunk. Azok, akik kényszeresen ragaszkodnak a történelmi hűséghez, bal szemükkel hunyoríthatnak is. A képek tanúsága szerint a művelethez nem árt némi alkoholos befolyásoltság sem.

Szellemes katonatársak

Klikk a képre!
Helyesen végrehajtva az utasításokat Lynndie England amerikai katonanő egész világsajtót bejáró képére fogunk hasonlítani, melyet az iraki foglyok kínzása közben készítettek nem kevésbé szellemes katonatársai.

A fotókat egy brit weboldal gyűjti. Eddig főleg Londonban készült képek vannak a kollekcióban, de akad számos amerikai felvétel is, sőt Ausztráliából, Kanadából, Németországból, Hollandiából is küldtek képeket, sőt érkezett egy Namíbiából is. Magyar kép egyelőre nem szerepel a gyűjteményben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?