Valér
4 °C
8 °C

Ingyen készít honlapokat egy szegedi alapítvány

2005.04.05. 16:17
Kapcsolódó cikkek (1)
Alapítványi finanszírozással, ingyenesen készít honlapot nonprofit szervezeteknek, cégeknek, kisvállalkozóknak és magánszemélyeknek a szegedi Mátrix Alapítvány.

A program keretén belül az alapítvány térítési díj nélkül vállalja maximum háromoldalnyi (képekkel, ábrákkal, illusztrációkkal, elérhetőségek bemutatásával összeállított) statikus weblap elkészítését.

A jelentkezőknek annyi a dolga, hogy a Mátrix Alapítványnak elküldik a szövegeket, képeket, és információkat, amelyet szeretnének megjelentetni, majd egyéni igényeiknek megfelelően megbeszélik a szájtkészítőkkel, hogy milyen dizájnt látnának szívesen az oldalukon.

A web hosting havi ezer forint

A fenntartás azonban pénzbe kerül, ugyanis az alapítvány a saját szerverén helyezi el az elkészített weboldalt. A webhostingért, az email címért, és a frissítésekért havi ezer forintot kérnek a jelentkezőktől (ez olcsóbb, mint az átlagos piaci ár), amit egy évre előre, a jelentkezéskor csekken be kell fizetni.


Seres Zoltán az alapítvány egyik alapítója az Indexnek azt mondta, nonprofit szervezetük elsődleges célja, hogy segítsen a felhasználóknak, akik szeretnének jelen lenni az interneten, de vagy kevés pénzük van, vagy nem értenek a számítógéphez, vagy mindkettő. "Azt szeretnénk, ha minél több ember felkerülne az internetre, és ezáltal tevékenységében sikeresebb és termelékenyebb lenne" - fogalmazott az alapító.

Májusban indul

Május elsejével indul a program, eddig pár tucat megkeresés érkezett az alapítványhoz. Seres Zoltán szerint pár százan biztosan igénybe veszik majd a felkínált lehetőséget. A Mátrix Alapítvány weblapkészítői szabadidejükben készítik az oldalakat, üzletszerűen nem foglalkoznak webfejlesztéssel. "Nem olyan nehéz egy nap egy-két weboldalt elkészíteni" - mondta az alapítvány vezetője.


Folyamatosan várják a pályázatokat, beadási határidő nincs, a jelentkezés feltétele az alapítvány szájtján található adatlap beküldése, illetve az egy éves díj, vagyis 12 ezer forint befizetése.