Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Megtámadták a Magyar Elektronikus Könyvtárat

2005.03.22. 10:08
A Magyar Elektronikus Könyvtár szájtja reggel kilencig elérhetetlen volt, mert hajnalban túlterheléses támadás indult ellene.

Egy hazai adsl-felhasználó címéről olyan mértékű folyamatos lekérés érkezett kedd hajnalban a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) központi webszerverére, hogy az túlterhelődött, képtelen volt kiszolgálni a beérkező kéréseket, írta az Országos Széchényi Könyvtár sajtóközleménye. A szolgáltatás reggel kilenc óráig volt elérhetetlen.

A MEK üzemeltetői kilenc óra után blokkolták a terhelő lekéréseket, és abban reménykednek, hogy nem ismétlődik meg más címről a támadás.

"A támadó kereskedelmi szolgáltatójánál panaszt emelünk, bízva abban, hogy fel tudják deríteni a támadók kilétét, és eljárnak a támadó ellen" - írta meg lapunknak Moldován István, a MEK könyvtárosa.

A MEK központi szolgáltatása már rendben üzemel, és a támadás alatt a belföldi, valamint határon túli tükörszerverek folyamatosan biztosították a szolgáltatást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek