Árpád
-2 °C
4 °C

Megtámadták a Magyar Elektronikus Könyvtárat

2005.03.22. 10:08
A Magyar Elektronikus Könyvtár szájtja reggel kilencig elérhetetlen volt, mert hajnalban túlterheléses támadás indult ellene.

Egy hazai adsl-felhasználó címéről olyan mértékű folyamatos lekérés érkezett kedd hajnalban a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) központi webszerverére, hogy az túlterhelődött, képtelen volt kiszolgálni a beérkező kéréseket, írta az Országos Széchényi Könyvtár sajtóközleménye. A szolgáltatás reggel kilenc óráig volt elérhetetlen.

A MEK üzemeltetői kilenc óra után blokkolták a terhelő lekéréseket, és abban reménykednek, hogy nem ismétlődik meg más címről a támadás.

"A támadó kereskedelmi szolgáltatójánál panaszt emelünk, bízva abban, hogy fel tudják deríteni a támadók kilétét, és eljárnak a támadó ellen" - írta meg lapunknak Moldován István, a MEK könyvtárosa.

A MEK központi szolgáltatása már rendben üzemel, és a támadás alatt a belföldi, valamint határon túli tükörszerverek folyamatosan biztosították a szolgáltatást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?