Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Meteo a neten

2001.03.23. 17:08
A meteorológiai világnapon, március 23-án indult el az Országos Meteorológiai Szolgálat információs oldala. A lapon hazánk várható időjárásán kívül éghajlati adatokhoz, műhold- és radarképekhez, korábbi adatsorokhoz és repülésmeteorológiai információkhoz is hozzájuthatnak az érdeklődők.
Az oldalon felhasználói célcsoportok szerint tagolva szerepelnek az információk. A sportrepülők és a nyaralni indulók éppúgy megtalálják kérdéseikre a válaszokat, mint a háziasszonyok, akik csak azt szeretnék tudni, hogy milyen ruhát készítsenek ki a férjüknek másnapra.

Műholdfelvétel Európáról
A címlapon hét magyarországi város aznapi előrejelzését találjuk. A portálokkal szemben itt nemcsak azt nézhetjük meg, hogy napsütés vagy eső, illetve hány fok lesz délután, hanem a szél irányát és erejét is megtudhatjuk. A teljesen ingyenes szolgáltatás ötnapos előrejelzést is közöl, a vizuális típusok pedig grafikonon is szemlélhetik a hőmérséklet és a csapadék várható változásait. A részletes előrejelzés négy napszakra lebontva mutatja a várható időjárást, egyetlen pillantással áttekinthető, jól érthető ikonok segítségével.

Ugyanilyen ikonok mutatják Európa és környéke városainak időjárását öt napra előre, Marokkótól Ukrajnán át egészen Libanonig. A régióra szóló előrejelzések mellett kifejezetten nyaralóknak készült a Szieszta rovat, melyben Tunézia, Egyiptom, Görögország, Olaszország és Spanyolország éghajlatának leírása szerepel, különös tekintettel a nyári hónapokra.

A címlapon hét magyarországi város aznapi előrejelzését találjuk
Különösen fontosak a hőmérsékleti és a szél irányára és erősségére vonatkozó információk a sportrepülőknek, útvonaluk tervezéséhez. A repülésmeteorológiai szekcióban reggel 6-kor és délután 2-kor frissülnek az idõjárási tájékoztatók és elõrejelzések, de nem várt idõjárási események bekövetkeztekor más idõpontokban is módosítják őket. A speciális formátumú METAR táviratok, melyek kódolva tartalmazzák az adatokat, óránként frissülnek.

Hamarosan hőlégballonosok és vitorlázórepülők részére is külön prognózisokat adnak ki, utóbbiaknak a gépeket magasba emelő meleg légáramlatokról, a termikekről készítenek előrejelzéseket.  • Bérelnék
  • Hírek