Sámuel, Hajna
19 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Megnyertük az új szájberháborút

2007.06.06. 13:37
A kattintásos háború negyedik nagy csatáját végre megnyerték a magyar versenyzők, a Hupperek. Az ellenfelek, a japán Vipperek nehezen adták magukat, a mezőny többi tagja viszont csak szemlélője lehetett a küzdelemnek: az összes klikkelés 98 százalékát az arany- és az ezüstérmes vitte be.

Nem sokkal, de sikerült legyőzni a japánokat: a klikkelős oldalon Magyarország 1 milliárd 652 millió kattintást vitt be, az ellenfél csak 1 milliárd 602 millióig jutott. Ötvenmillió a különbség, ami nem sok, három százalék, de még mindig nagyobb fölényt sikerült összehozni, mint az ellenfélnek a harmadik fordulóban.

Tanulási folyamat

A második forduló a felkészülésről szólt. A magyar klikkerek csak tanulták a harcmodort, megszervezték magukat, elkezdték kiépíteni szervezetüket, gondoskodtak a fegyverek beszerzéséről. A harmadik fordulóban már valódi háború folyt: lelkes, anarchoszindikalista közösség, tökéletesre csiszolt kémhálózat, halálos klikkelőprogramok, komoly médiatámogatás állt a magyar csapatok szolgálatába, és kevésen múlt, hogy nem sikerült legyőzni a japánokat. Két ezrelék volt a lemaradásunk, Magyarország 500,8 millió kattintást vitt be, ellenfeleink, a japán Vipperek 502 milliót.

Már megírtuk: a hazai csapatot csak a szerverek és az időzónák tudták legyőzni. A japánok óriási szervezettség mellet indítottak ellentámadást az utolsó órákban, és percenként 300 ezer kattintással dogozták le a hátrányukat. Ez hatalmas megterhelést jelentett a kattintós oldal szerverének, ami kezdte megadni magát. Aztán harmincadikán reggel a magyar júzerek is beindultak, és a két oldalról érkező támadást már végképp nem bírta a rendszer. Az oldal üzemeltetője úgy döntött, leállítja a versenyt, és végeredményt hirdetett.

Újult erővel

Sokan gondolták úgy, hogy a negyedik fordulóra már nem marad elég lelkesedés a Hupperekben, és talán a japán ellenfél is kimerült a csatában, de nem: a harcok kezdetének másnapján már mindkét fél megközelítette az 500 millió kattintást, amihez korábban egy hétre volt szükség.


Harcosok és művészek

Június másodikára már egymilliárd klikkelésnél tartottak a magyar júzerek, a japánok meg közel 130 milliós lemaradással, de tartották magukat. Szombaton volt utoljára hosszabb ideig elérhető a szerver, akadt, aki olyan régen látta utoljára a clickclickclick.com weboldalát, hogy azt hitte, egy álom volt csupán. Miközben a szerencsésebbek tovább kattintottak, sokaknak fogalmuk sem volt arról, hol tartanak a harcok, hogy éppen ki áll nyerésre. Csak egy dátum volt biztos: június hatodika, délelőtt 11 óra, a negyedik forduló vége.

A csatát megnyertük, Magyarország sokat lépett előre az éremtáblázaton. Jön az ötödik forduló. Célzott, szervezett ellentámadásra lehet számítani.