Önálló életre kel a vízityúk

2000.03.20. 14:36
Elhagyja fészkét a kultikus vízityúk - de ahelyett, hogy egy marék söréttel a hóna alatt a képernyő alján végezné, ezúttal jobban életre kel, mint valaha. A fergetegesen sikeres játék hőse stúdióba vonult és a helyi érdekű diszkók színpadai felé tart. Áprilisban a BMG piacra dobja az örömmadár első CD-jét.

Kult-szárnyas
Az új hanghordozón a csodamadár egy bizonyos Wigald Boning - a Németországban közismert komikus - hangján szólal meg. Boning tévés vicc-gyáros a Bild am Sonntag egyik híre alapján komponált duettet, melyet azután a legenda szerint a felföldi szárnyassal együtt énekelt föl. A "Gimme moor huhn" című CD-t április tizedikén dobják piacra.

A BMG képviselője azt is elmondta, hogy a CD mellé az RTL Szombat Este című műsorából ismert 33 éves komikus egy klipet is fölvett új partnerével.

Meg nem erősített hírek szerint a kellemes szinkronhanggal fölturbózott kult-szárnyas hamarosan turnéra indul, milliomos lesz és házat vesz Kaliforniában. Ez a megoldás megnyugtatná az állatvédőket is. A Német Állatvédő Szövetség ugyanis már felhívást tett közzé: meg kell védeni a fiatalokat a vízityúk-vadászat káros, lélekromboló hatásaitól. A Szövetség szóvivője szerint ugyanis a játék kiöli a gyerekekből még azt a kevés állatok iránti tiszteletet is, ami még van bennük.

A vízityúkkultuszpersze nem állhat meg minden ilyen érvnek. Gőzerővel készül a 2.0-ás verzió, amely például "főnökzsebbel" is föl lesz szerelve. Vagyis a játékot - az eredmények megtartása mellett - el lehet majd rejteni a képernyőn, ha a bossz megjelenik a színen. Ráadásul a fejlesztők igérete szerint vége szakad a kaján gyilkolászásnak is: a vízityúk ugyanis visszalő.  • Tippek
  • Lakáshitel