Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Gazdátlan a Hotmail brit oldala

2003.11.07. 12:51
A Microsoft elfelejtette befizetni a fenntartás díját, így október 23-án elvesztette a hotmail.co.uk domaint. A szerencsés megtaláló már két hete szeretné visszaadni jogos tulajdonosának.
Kellemetlen problémából próbál kikászálódni a Microsoft brit leányvállalata. Bár a szolgáltatójuk többszöri figyelmeztetésben kérte a hátralék rendezését, elmulasztották befizetni a Hotmail internetes levelezőrendszerhez tartozó domain fenntartási díját. Így októben 23-án a domaint törölték, és még aznap valaki máris lecsapott a kérdéses címre.

A Microsoft szerencséjére az oldal jelenleg a szokott módon működik, ráadásul az illető szívesen visszaadná tulajdonosának a domaint. Viszont ez a lépés a vártnál nehezebbnek bizonyult. Már több mint két hete senki nem érzi magát illetékesnek a kérdésben, bár az új tulajdonos már többször megkísérelte felvenni a kapcsolatot a szoftvercéggel.

Redmondra mutogatnak

Minimális előrehaladást az jelentett, amikor a The Register online híroldal segítőkészen maga is nyomozásba fogott. A brit Microsoft képviseletnél annyit sikerült megtudniuk, hogy a hasonló problémákban nem érzik magukat illetékesnek, és a cég amerikai központjára mutogattak.

A Microsoft hasonló helyzetbe került 1999-ben, amikor elmulasztották meghosszabítani a Passport azonosító szolgáltatás domainjának előfizetését. Akkor egy Linux programozó vette át a domaint, majd a Microsoft örömére épségben vissza is szolgáltatta.