Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindenhol kutat a Microsoft új keresője

2004.07.30. 15:29
A Microsoft fejlesztés alatt álló szolgáltatása nemcsak az interneten keres, de képes felkutatni az információt még akkor is, ha az például a céges emailszerveren van egy Excel-dokumentumban. Az MSN ez év végén vagy jövő év elején vált át saját keresőtechnológiájára.
A Microsoft több mint két éve beszél olyan integrált keresési szolgáltatás kifejlesztéséről, ami egyaránt képes a helyi merevlemezeken, vállalati hálózatokon és az interneten is keresni. A cég csütörtökön bemutatta egy ilyen rendszer prototípusát, írta a Microsoft Watch.

Yusuf Mehdi, a MSN testületi alelnöke elmondta, hogy a rendszert évek munkájával fejlesztették ki. "Ez a szolgáltatás túlmutat a többin" - mondta, a versenytársakra utalva ezzel. A közelmúltban ugyanis a Google is bemutatta Puffin nevű integrált keresési megoldását, ami szintén képes a felhasználók merevlemezein is keresni.

Melléktermék

Az MSN ez év végén vagy jövő év elején vált át saját keresőtechnológiájára. Az új keresőmotor már bétatesztelés alatt áll, de egyelőre csak a weben dolgozik. Mehdi elmondta: a rendszert több microsoftos csapat együtt dolgozta ki, például az MSN-keresőt fejlesztő csoport, a Longhorn-csoport és a kutatással foglalkozó Microsoft Research.

A bemutatón Mehdi demonstrálta, hogy az MSN keresője hogyan képes felkutatni az információt, még akkor is, ha az például a céges emailszerveren van egy Excel-dokumentumban.

A kereső az új windowsos fájlrendszer, a WinFS fejlesztésének mellékterméke. A WinFS a Microsoft SQL Server 2005-ben, kódnevén Yukonban fog debütálni, és később a Longhornban, amit most 2006-ra várnak.