Erzsébet
1 °C
4 °C

Több ezer órányi ingyenzenét ad a MySpace

2008.09.25. 16:25
Az internet egykor legnagyobb, mára a második helyre szorult közösségi oldala, a MySpace eredetileg amatőr zenészek, zenekarok oldalának készült, és most újra a zenével próbál az élre törni. A MySpace Music szolgáltatás több millió zeneszámot tesz ingyen meghallgathatóvá az oldalon.

A MySpace egyik legnagyobb vonzereje mindig is a zene volt: becslések szerint a havi 75 millió látogatóból 35 millió már eddig is zenekarok oldalai miatt kereste fel a MySpace-t, ahol a zenészek sokszor lehetővé tették a saját számaik letöltését. Az új szolgáltatás messze túlmutat ezen: a négy nagy nemzetközi zenekiadó, az EMI, a BMG, a Universal, és a Warner támogatja a kezdeményezést, és több ezer órányi zenét dob be a közösbe. A zenék a MySpace beépített lejátszójával hallgathatók meg, de nem tölthetők le; viszont a júzert egy kattintás választja el minden egyes szám hallgatása közben az Amazon megfelelő oldalától, ahol rögtön meg is veheti.

A szolgáltatáshoz külön hirdetőket toborzott a MySpace (többek között a Toyota, a McDonalds és a Sony reklámjai mennek majd a zenelejátszó mellett), de elemzők szerint a cég még 100-200 millió dolláros befektetést tett a projekt mögé. A cél végső soron a közösségi oldalak trónjának visszaszerzése a Facebookról, és az online zenei piac 80 százalékát uraló iTunes megszorongatása.

Szakértők szerint az egész MySpace Music elsősorban a közösségi oldalnak lehet jó, plusz látogatottságot generálva, de kétséges, hogy mennyire jön be a hirdetőknek (ki figyel a reklámokra zenehallgatás közben?), és maguknak a zenekiadóknak (miért venné meg valaki a zenét, amit bármikor újrahallgathat ingyen?).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?