Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Gyakrabban interneteznek a tanárok, mint a diákok

2004.04.08. 09:46
A Felvételi Információs Szolgálat pedagógusok körében végzett kutatása szerint a középiskolai tanárok 94 százaléka rendszeresen használja az internetet. A FISZ korábbi felmérése szerint a felvételire készülő diákoknak csupán 88 százaléka fér hozzá a világhálóhoz.
Az országos középiskolai kutatások szerint a diákok 62 százaléka viszonylag rendszeresen meglátogat legalább egy oktatási portált, míg a pedagógusok 75 százaléka teszi ugyanezt. A történelem és irodalom tárgyakból online próbaérettségit és próbafelvételit lebonyolító www.felvetelizo.hu oldalról a pedagógusok 65 százaléka hallott.

Oktatással kapcsolatos hírleveleket csak a tanárok 23 százaléka kapja - 13 százalékuk a Sulinet hírlevelét, 10 százalékuk a FISZ Országos Oktatási Hírlevelét, 2 százalékuk az OFI Hírlevelét.

Nem szórakoznak

A pedagógusok 88 százaléka az iskolában, 46 százaléka az otthonában (is), 6 százalékuk pedig egyéb módon (ismerősnél, kávézóban) internetezik. Mindössze a válaszadók tizede mondta azt, hogy egyáltalán nem szokott internetezni, és 3 százalékuk nem válaszolt a kérdésre. A különböző nagyságú településeken tanítók internetezési gyakoriságában semmilyen különbség nincs, de a tanárok lényegesen gyakrabban interneteznek, mint a tanárnők.

A naponta internetezők átlagosan napi 1,6 órát töltenek a világhálón, a hetente netezők átlagosan heti 2,8 órát, a havonta internetezők pedig átlagosan havi 2,4 órát. A válaszadók általában levelezésre és keresésre használják az internet.