Piroska
-2 °C
5 °C

Keresik az internet kedvenc színét

2003.07.31. 14:17
Kapcsolódó cikkek (1)
A favcol.com weboldal kiszámítja az internetezők által beküldött képek átlagos színét, és a végeredményt beállítja háttérszínnek. Matt Webb, a favcol.com oldal elkészítője arra számít, hogy a nyilvános e-mail címre érkező pornográf spamek miatt a háttér tartósan rózsaszín lesz.
A weboldalon egy háttérben futó program a beküldött képek színeinek összekeverésével kiszámolja minden egyes kép átlagos színét. Ezek ismételt összekeverésével és átlagolásával készül el az internetezők kedvenc színe. A felhasználóknak mindössze arra kell ügyelniük, hogy a kép legnagyobb részén az általuk kiválasztott szín legyen látható.

"Ha a képen van egy postaláda, de a képet távolról készítették, akkor a program nem tudja megállapítani, hogy a felhasználó melyik részletre gondolt, ezért a járókelők, a járda és a környezet színeit ugyanúgy figyelembe fogja venni" - mondta Webb a BBC-nek. "Ha közelről készült a kép, akkor a végeredmény valószínűleg nem barnásszürke, hanem rendes postaláda-piros lesz"

Az oldal jelenleg csak a legutóbb beérkezett fotót mutatja, de hamarosan az adott óra és hónap átlaga is látható lesz, illetve a felhasználók a saját kedvenc színeik átlagát is megismerhetik. A pornó mindent ural?

Webb arra számít, hogy eleinte egy bézs szín lesz a kedvenc, de ezt nem lehet előre megjósolni, hiszen minden a felhasználóktól függ. A brit bloggert az is érdekli, hogy a spameknek milyen hatása lesz a kísérletre. Szerinte a kedvenc szín végül rózsaszín lesz a sok pornóhirdetés miatt. Ha valóban így lesz, akkor Matt el fogja homályosítani az oldalon megjelenő képeket.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft