Gergely
6 °C
23 °C

Támadják a virtuális világot

2005.04.19. 13:57
A Final Fantasy XI online szerepjáték szervereit tíz napja ostromolják ismeretlen tettesek. A túlterheléses támadás miatt a virtuális élet három órán át szünetelt.

Április 9-én ismeretlen tettesek támadást indítottak a Final Fantasy XI szerverei ellen, ezért az online szerepjáték virtuális világa kis időre leállt, és a folyamatos túlterhelés miatt azóta is nehezen elérhető, jelentette be a Square Enix játékkiadó.

A cég technikusai most azon munkálkodnak, hogy elhárítsák a további támadásokat, az elkövetők azonban sokféle módszert használtak, ezért hosszabb ideig tart a hálózati védelem kialakítása, írta a Cnet informatikai hírszájt. A Square Enix egyelőre nem ismeri a támadások forrását, de az internetszolgáltatók segítségével könnyen megtalálhatják az elkövetőket.

Nem játék

A vállalat szervereit jelenleg a Final Fantasy XI észak-amerikai és európai előfizetői, valamint a Front Mission Online, a Fantasy Earth és az EverQuest II japán előfizetői használják, a Square Enix azonban semmit sem mondott arról, hogy ez utóbbi játékokat is érinti-e a támadás.

Az úgynevezett DDoS támadásban több számítógép egyszerre küld nagy mennyiségű adatot egyetlen célkomputerre, amely a hálózati terhelés hatására vagy nagyon lelassul, vagy teljesen összeomlik és leáll.