Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Apokalipszis jövőre: jön a Nibiru

2002.05.22. 09:51
Az archaikus mémvírusok vállfajába tartozó világvége-elméletek és bunkerépítő mozgalmak a mémterjesztési célra rendkívül alkalmas interneten eddig mérsékelt sikert arattak. A mezőnyből kiemelkedni látszik Nibiru avagy az X Bolygó körül kialakult tartalom.
Létezik állítólag egy barna színű törpecsillag, amelynek tömege mindössze a Föld ötszöröse és 3660 évente kerüli meg a Napot, miközben megrongálja az útjába kerülő bolygókat. A titokzatos törpecsillag jövő májusban jár legközelebb bolygónk közelében (négy évet tölt a Mars és a Föld pályája környékén) - ekkor szökőárak következnek be és kihal az emberiség.

A 12. bolygóként is emlegetett égitest egyébként X Bolygó, Nibiru, Nemesis, A Sötét Csillag és egyéb neveken ismert. Létezésével kapcsolatban a szakemberek általában ókori forrásokra hivatkoznak (pl.: Biblia), mivel korszerű távcsövek segítségével még nem sikerült észrevenni.

Bunkerépítés és Európa összeroppanása

Nibiru Az elméletek szerint pályája túlnyomó részét a Naprendszeren kívül tölti, viszont annál veszélyesebb. A dologgal kapcsolatban az érdeklődők színes fedelű könyvek megvásárlásával juthatnak bővebb és közérthető információhoz. A megfelelő honlapokon egyébként rögvest megrendelhetők a többek között a "Hogyan építsünk bunkert domboldalban?" illetve a "Hogyan építsünk szennyvízelvezető rendszert bunkerunkba és egyúttal hogyan védjük ki a hatóságok okvetetlenkedését?" című ismeretterjesztő kiadványok - de linkek által komoly túléléstechnikai adattár is elérhető.

Érdekes adat, hogy a Nibiru-szakirodalom szerint a törpecsillag miatt Európa szinte teljes egészében megsemmisül, mivel az alatta elhelyezkedő tektonikus lemez összeroppan és elsüllyed. London és Párizs pirinyó szigetekként megmaradnak, a Vatikán pedig egy hasonló szigetre költözve folytatja munkáját.

Repülés az űrben

A hivatalos tudomány nem tud a Nibiru jelentette végveszélyről - bár az archeológiai kutatások kimutatták, hogy az állatfajok tömeges kihalásában valóban kimutatható egy bizonyos rendszeresség. A kihalások alapján az apokalipszis huszonhatmillió évente köszönt be, ezt azonban azzal magyarázzák, hogy a Naprendszer a Tejúttal együtt mozogva különböző csillagporokkal és egyebekkel teli űrbe repül.