Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Személyes teszt az online kvíz után

2004.07.29. 23:48
A Népszabadság online kvízjátékának végén az első tíz legjobb időeredményt elérő játékos személyes teszten bizonyíthat. A részvételi feltételek megváltoztatására az elektronikus módszereket alkalmazó csalások miatt volt szükség.
A Népszabadság weboldalán futó "Keressük Magyarország legtájékozottabb emberét" elnevezésű kvízjáték részvételi szabályait a szervezők módosítani kényszerültek a játék indulása óta felmerült csalások és visszaélések gyanúja miatt. A Népszabadság közleménye szerint így kívánják biztosítani, hogy a játék végén valóban a legtájékozottabbak kapják meg a nyereményeket.

Személyesen

Az augusztus 8-án záruló kvízjátékot követően, a ranglista első tíz helyezettjének egy döntő játékon kell személyesen részt vennie. A legjobb eredményeket elérők így ellenőrzött keretek között, azonos feltételek biztosítása mellett adjanak majd számot tájékozottságukról és ügyességükről.

A döntőre a Népszabadság szervezésében kerül sor, a részletekről a játék lezárását követően a ranglista első tíz helyezettje írásban, email útján kap értesítést. Amennyiben az első tíz helyezett közül bármely játékos nem vállalja a megmérettetést, vagy a játékszabály szerint akadályba ütközik a részvétele a játék döntőjében, úgy a ranglista 2004. augusztus 8-án 24.00-kor lementendő állása szerint a sorban következő legeredményesebb játékos vehet részt a főnyereményért zajló versenyen, áll a Népszabadság közleményben.

Különböző módszerek

Mint az Index korábban megírta, a felhasználók a kvízjáték beindulása után néhány nappal rájöttek, milyen módszerekkel lehet befolyásolni az eredményeket. Az erről folyó vitában a számítógép időjelének buherálásán túl az összes kérdés letöltése és feldolgozása is a kivitelezhető módszerek közé számított.

A kvízjáték üzemeltetői a játék beindulása óta eltávolítják az irreálisan gyorsan megszülető eredményeket. A kvízjátékot ugyanis természetes személyek és nem robotok vagy programok számára írták ki, jelentette ki Szabó Gabriella, a Népszabadság értékesítési marketing igazgatója.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!