Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Éjszaka tilos spamelni

2004.03.01. 16:32
A dél-koreai törvényhozók betiltanák a reklámlevelek küldését este kilenc és reggel kilenc között. A kormány spamellenes intézkedései 2007-ben várhatóan tízmilliárd wont emésztenek fel.
Dél-Korea más országokkal együttműködve több szigorú intézkedést hozott a kéretlen reklámlevelek küldői ellen, például harmincmillió wonra (5,2 millió forint) emelték a spamelőkre kiszabható bírságot. Hamarosan létrehoznak egy speciális központot is, amely kizárólag a spamelőkkel foglakozik. A legszembetűnőbb új javaslat a "kijárási tilalom", miszerint este kilenc és reggel kilenc között tilos reklámlevelet küldeni. Egyelőre kérdéses, hogy a spamelők a különös jogszabály hatására hagyják-e nyugodtan aludni a koreaiakat, hiszen eddig sem a törvénytisztelő magatartásukról voltak híresek.

Túl széles sáv?

A Sophos biztonságtechnikai cég szerint Dél-Korea a világ negyedik legnagyobb spamgyártója az Egyesült Államok, Kanada és Kína után. A szakértők ugyanakkor azt is kimutatták, hogy a reklámlevelek többségét a koreaiak nem szándékosan küldik el, általában hackerek használják ki a felhasználók szélessávú elérését. Mindez egyáltalán nem meglepő, hiszen Dél-Koreában a legfejlettebb a szélessávú infrastruktúra.

A Register információi szerint Dél-Korea Kereskedelmi Bizottsága nemrégiben huszonöt vállalatot büntetett meg kéretlen reklámlevelek küldése miatt.

20%
3990 Ft
3192 Ft
20%
3900 Ft
3120 Ft