Ágnes
2 °C
11 °C

Elhappolták a Nyuszinetet

2002.04.30. 11:31
Egy informatikai vállalkozás bejegyezte az MSZP informatikai programjának elnevezéseit, így a Nyuszinet és Nagyinet domaineket is. A cég képviselője elmondta, hogy nem állnak kapcsolatban az MSZP-vel, ám eladni sem kívánják a megszerzett neveket, hanem hasznosítani fogják azokat. Mandur László, az MSZP informatikai miniszterjelöltje ügyesnek nevezte a cég lépését, ám közölte, a korábban bejelentett nevek munkacímek, így még változhatnak.
Egy informatikai cég foglalta le az MSZP informatikai programjának domainneveit. A Nemzetnet.hu címet még tavaly szeptemberben jegyezte be az Őrláng 2000 Kft, mely időközben Multinfo 2000-re változtatta a nevét. Miután az Index április 25-i cikkében megírta, hogy az MSZP informatikai programjának egyéb meghirdetett elemei, így a Nyuszinet és a Nagyinet domainek még szabadok, a Multinfo a cikk megjelenése után fél órával beadta regisztrációs kérelmét.

Az Internetszolgáltatók Tanácsának regisztrációs adatbázisa szerint a Multinfo 2000 Kht április 25-én a Nyuszinet, Nagyinet, Életnet és Plusznet domainek bejegyzését kérvényezte. Amennyiben senki nem jelzi ellenvetését az Internetszolgáltatók Tanácsánál, a fenti domaineket a szabott két hetes várakozási idő leteltével, május 9-én bejegyzik a Kht részére.

Használni, nem eladni akarják

Balásdi-Szabó István, az ISZT adatbázisában a Multinfo kapcsolattartójaként szereplő ember megkeresésünkre nem kívánta közölni, hogy mi a tervük a bejegyzés alatt álló domainekkel. Mint mondta, nincs közük az MSZP-hez, és nem a párt megbízására jegyezték be a neveket. Internetes vállalkozásuk több mint háromszáz domainnévvel rendelkezik, ám Balásdi-Szabó István szerint nem kívánják eladni a most bejegyzett neveket, hanem használatba veszik azokat.

Változhatnak az MSZP munkacímei

Mandur László, az MSZP informatikai miniszter-jelöltje az Index érdeklődésére elmondta, hogy nem tudott a domainnevek igényléséről, a kérelmező Multinfo 2000 Kht-t "ügyesnek" titulálta. Felhívta a figyelmet azonban arra, hogy a felsorolt elnevezések korábban is csak mint munkacímek szerepeltek, és a végső változat ezektől eltérhet. "Nem érdemes a regisztrálgatásssal foglakozni, hiszen a végleges verzió bármi lehet." - mondta.