Szilvia
5 °C
16 °C

Elhappolták a Nyuszinetet

2002.04.30. 11:31
Egy informatikai vállalkozás bejegyezte az MSZP informatikai programjának elnevezéseit, így a Nyuszinet és Nagyinet domaineket is. A cég képviselője elmondta, hogy nem állnak kapcsolatban az MSZP-vel, ám eladni sem kívánják a megszerzett neveket, hanem hasznosítani fogják azokat. Mandur László, az MSZP informatikai miniszterjelöltje ügyesnek nevezte a cég lépését, ám közölte, a korábban bejelentett nevek munkacímek, így még változhatnak.
Egy informatikai cég foglalta le az MSZP informatikai programjának domainneveit. A Nemzetnet.hu címet még tavaly szeptemberben jegyezte be az Őrláng 2000 Kft, mely időközben Multinfo 2000-re változtatta a nevét. Miután az Index április 25-i cikkében megírta, hogy az MSZP informatikai programjának egyéb meghirdetett elemei, így a Nyuszinet és a Nagyinet domainek még szabadok, a Multinfo a cikk megjelenése után fél órával beadta regisztrációs kérelmét.

Az Internetszolgáltatók Tanácsának regisztrációs adatbázisa szerint a Multinfo 2000 Kht április 25-én a Nyuszinet, Nagyinet, Életnet és Plusznet domainek bejegyzését kérvényezte. Amennyiben senki nem jelzi ellenvetését az Internetszolgáltatók Tanácsánál, a fenti domaineket a szabott két hetes várakozási idő leteltével, május 9-én bejegyzik a Kht részére.

Használni, nem eladni akarják

Balásdi-Szabó István, az ISZT adatbázisában a Multinfo kapcsolattartójaként szereplő ember megkeresésünkre nem kívánta közölni, hogy mi a tervük a bejegyzés alatt álló domainekkel. Mint mondta, nincs közük az MSZP-hez, és nem a párt megbízására jegyezték be a neveket. Internetes vállalkozásuk több mint háromszáz domainnévvel rendelkezik, ám Balásdi-Szabó István szerint nem kívánják eladni a most bejegyzett neveket, hanem használatba veszik azokat.

Változhatnak az MSZP munkacímei

Mandur László, az MSZP informatikai miniszter-jelöltje az Index érdeklődésére elmondta, hogy nem tudott a domainnevek igényléséről, a kérelmező Multinfo 2000 Kht-t "ügyesnek" titulálta. Felhívta a figyelmet azonban arra, hogy a felsorolt elnevezések korábban is csak mint munkacímek szerepeltek, és a végső változat ezektől eltérhet. "Nem érdemes a regisztrálgatásssal foglakozni, hiszen a végleges verzió bármi lehet." - mondta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?