Klaudia
-4 °C
2 °C

Internet ezerhatszáz forintért

2005.02.07. 13:04
Szlovákiában több mint százötven internetszolgáltató kínál internetelérést havi kétszázötven szlovák koronáért, azaz körülbelül ezerhatszáz forintért. Az SME szlovák napilap jelentése szerint ezeknek a szolgáltatóknak a vezetéknélküli technológia hozzáférhetősége miatt nem kell használniuk a Slovak Telecom vezetékes végződéseit.

Egy közvélemény-kutatás szerint a lakosság ötvenhét százaléka előfizetne a szolgáltatásra, ha a havi díj nem haladná meg a kétszázötven koronát. A szlovák távközlési hivatal készített is egy listát ezekről a cégekről.

A vezetékes piacon monopolhelyzetben levő Slovak Telecom jelenleg kilencszáz koronáért, azaz majdnem hatezer forintért kínál internetelérést. A szlovák gazdasági miniszter arra szeretné rávenni a céget, hogy csökkentse felére szolgáltatása árát. A gazdasági minisztériumnak ugyan nincs közvetlen kapcsolata a távközlési céggel, a közlekedési minisztérium azonban negyvenkilenc százalékos részesedéssel rendelkezik benne.

A Slovak Telecom szóvivője nem zárta ugyan ki a tárgyalásokat a gazdasági miniszterrel, de azt mondta, hogy az árcsökkentés túl korai lenne.