Simon, Szimonetta
1 °C
15 °C

Webkamera előtt akasztotta fel magát

2009.01.28. 10:20
Egy fiatal, lengyel férfi születésnapján, webkamerája előtt kötötte fel magát. Az esetet többen látták, mert a férfi élő közvetítést adott az öngyilkosságról egy videós chatszobában.

"A helyi rendőrséget a chatszoba egyik résztvevője riasztotta, és azt állította, hogy a videós chatszoba egyik tagja mozdulatlan, és teste furcsa pozícióban látható. A szülőknek, akik a másik szobában aludtak, fogalmuk sem volt a tragédiáról"- mondta a Reutersnek Tadeusz Halas ügyész.

A zagorzi férfi néhány órával az eset előtt 27. születésnapját ünnepelte barátaival. "Azt mondta nekik, hogy előkészített egy saját születésnapi ajándékot. Azt is mondták, hogy a férfi különösen viselkedett és depressziósnak látszott" - tette hozzá Halas. Az eset vasárnap történt, a fiatalembert kedden boncolják.

Két hónapja történt egy hasonló eset Floridában. Akkor a Justin.tv-n fenyegetőzött öngyilkossággal egy floridai fiú, de eleinte senki nem vette komolyan. Ezután gyógyszereket vett be, de a szemtanúk csak több óra elteltével hívták ki a rendőröket. Mire rátörték az ajtót, már késő volt.