Gerzson
-3 °C
2 °C

Interneten csábította el saját barátnőjét

2003.07.22. 15:14
Egy tajvani lány szakított barátjával, mert beleszeretett annak online alteregójába. A fiatalember nem bírta az érzelmi megpróbáltatást, és öngyilkos lett. Egy floridai tanulmány szerint egyre több házas ember keres szexuális kalandot az interneten.
A húszéves bolti alkalmazott, Huang Ce-heng idén tavasszal kezdett el randevúzni Hsziao Lannal, akit a középiskolából ismert. Huang meg akart bizonyosodni arról, hogy Hsziao valóban szereti őt, ezért kitalált egy próbát: "Mr J" álnéven az interneten próbálta meg elcsábítani a lányt, írta a dél-afrikai Independent Online.

Hsziao Lan nem beszélt Huangnak arról, hogy az interneten rendszeresen találkozik a titokzatos Mr J-vel. A fiatalember komolyan aggódni kezdett, úgy gondolta, hogy a szerelmeseknek nem lehetnek titkaik egymás előtt. Később kiderült, hogy Huang nyugtalansága nem volt alaptalan: Hsziao Lan közölte, hogy szakítani akar vele, mert beleszeretett Mr J-be.

Huang nem bírta elviselni a helyzetet, és öngyilkos lett. Barátnőjének írt búcsúlevelében ezt írta: "Emlékszel az internetes barátodra? Én vagyok az. Soha nem gondoltam volna, hogy így ér véget a szerelmünk."

Népszerű a virtuális megcsalás

A Floridai Egyetem kutatói szerint az internetes chatszobákban egyre több házas ember érdeklődik a virtuális szexuális kalandok iránt. A résztvevők úgy gondolják, hogy a szöveges kalandozással semmi rosszat sem tesznek, partnereik azonban többnyire megcsalva érzik magukat.

A tanulmányt elkészítő Beatriz Mileham szerint hamarosan az online ismerkedés lesz a hűtlenség egyik leggyakoribb formája. A cyberszex azért kényelmes megoldás, mert szükségtelenné teszi a titkos találkozókat, ráadásul az internetes szerelmi viszony otthonról is tökéletesen fenntartható.

Az Egyesült Államokban működő tanácsadói csoportok szerint a válóokok között egyre gyakoribb az internetes ismerkedés, és a helyzet csak rosszabb lesz, ha többen jutnak interneteléréshez.

Sokan a valóságban is félrelépnek

Mileham olyan férfiakkal és nőkkel készített interjút, akik kimondottan házasoknak készített chatszobákat látogattak. A legtöbb megkérdezett azt mondta, hogy szereti a partnerét. Az internet névtelensége ugyanakkor lehetőséget nyújtott azoknak, akik partnerük szexuális érdeklődésének hiánya miatt unatkoztak, vagy éppen csak változatosságra vágytak.

A kutatónő azt is kiderítette, hogy a megkérdezettek egyharmada személyesen is találkozott online partnerével, és ebből szinte mindig valódi szerelmi viszony alakult ki. Mileham összesen 76 férfit és 10 nőt kérdezett meg a Microsoft és a Yahoo chatjeinek látogói közül.