Szilárda
0 °C
6 °C

Online tippmix a Szerencsejáték Rt-től

2005.12.08. 08:28
Kapcsolódó cikkek (2)
Jövő év tavaszán indítja internetes tippmixét az idén 132 milliárd forintos rekordbevételt váró Szerencsejáték Zrt. A magyar céggel az új projektben az egyik legnagyobb szlovák fogadóiroda, a Niké is együttműködne. A várakozásoknál is jobban indult új játék, a Puttó jövőre már az éttermekben is játszható lesz.

Jövő év tavaszán tervezi elindítani új online tippmixjátékát a Szerencsejáték Zrt. - jelezte Székely Gábor, a társaság vezérigazgatója. Mint mondta: megtették az első lépéseket, az informatikai rendszer bevezetésével kapcsolatos előkészületek jelenleg is folynak. Jelezte azt is: az egyik legnagyobb szlovák internetes fogadóiroda is bejelentkezett már a társaságnál egy esetleges együttműködés reményében.

Mint mondta: a tippmix meglévő 200-as játékkínálata elegendő, a kötési lehetőségeken való módosításhoz, kedvezőbb oddsokhoz azonban a nyereményadózási feltételek változása szükséges. A tippmixbevétel az első fél évben a tervezett 3,8 milliárdos összeget 47 százalékkal haladta meg. Az így befolyt 5,6 milliárd forint a tavalyi első féléves 4,9 milliárdos forgalomhoz képest is emelkedést jelent. Az egész évet tekintve is hasonló méretű lehet a növekedés - jelezte Somorai László, a társaság marketingigazgatója.

Külföldi sportfogadók itthon

Az internetes sportfogadásban rejlő üzleti lehetőségeket jól mutatja, hogy a világ két legnagyobb online sportfogadási cége, a Sportingbet és a Betandwin is belépett a magyar piacra, az eddiginél jóval kedvezőbb lehetőségekkel és nagyobb nyereményekkel. Tevékenységük a Szerencsejáték Felügyelet (SZF) álláspontja szerint törvénybe ütköző. Úgy tűnik azonban, a novemberben hatályba lépett szigorúbb törvények sem tudtak megálljt parancsolni a nagy cégeknek.

Székely Gábor az év vége felé közeledve jelezte azt is: 12-13 százalékos forgalomnövekedést várnak az üzleti tervhez képest, így a cég elérheti a 131-132 milliárd forintos áfabevételt, miközben a kitűzött eredmény 300 százalékát realizálhatják. Tavaly egyébként a társaság 110,6 milliárdos bevételt ért el. November 21-én indult új gyorsjátékuk, a Puttó a várakozásainkat felülmúlva kezdett - mondta Székely Gábor. Van olyan nap, amikor a tervezett heti forgalmat is sikerül elérni. A Puttó számsorsolásai ötpercenként követik egymást. 2006 elejétől a lottózók és a meglévő értékesítési hálózat mellett éttermekben és sörözőkben is lehet majd játszani az oda kihelyezett terminálok segítségével. A játéktól jövőre 4-5 milliárdos forgalmat vár a társaság.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft