Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Neten vettek gyereket

2001.01.18. 15:43
Egy brit házaspár az interneten vásárolt ikerpárt magának. A szokatlan módon történő adásvétel végül botrányba fulladt, mivel a kifizetett ,,árut" a vevőknek végül egy másik örökbefogadó szülőtől kellett elrabolnia. A krimibe illő ügyben a brit belügyminiszter nyomozást rendelt el.
A 45 éves Alan Kilshaw és a 47 éves Judith Kilshaw angol házaspár boldogan élt Buckleyban. A férj jól menő ügyvéd, aki feleségével együtt imádja a gyerekeket. Mivel a feleség első házasságából született 18 éves lány még merő jóindulatból sem nevezhető kisgyermeknek, a házaspár minden álma az volt, hogy együtt neveljenek fel egy gyermeket. A természetes úton történő megtermékenyítés már nem volt kivitelezhető, ezért a házaspár az örökbefogadást látta a legcélszerűbb megoldásnak.

A Kilshaw házaspár a legmodern trendet képviselve, a XXI. századhoz méltóan az információs szupersztrádán barangolva keresett gyermeket magának. A San Diego-i székhelyű Caring Hearts Agency éppen egy ikerpárt, az augusztusban született Kiarát és Keyarát kínálta megvételre, potom 8200 fontért. Ahogy az internetes vásárlásoknál lenni szokott, a Kilshaw házaspár a világhálón keresztül átutaltatta a vételárat az intézmény igazgatónőjének, Tina Johnsonnak.

A jobb árat kínálónak...

A boldog vevők december elsején San Diegoba utaztak, hogy átvegyék a kifizetett ikreket. A brit házaspárral azonban a helyszínen közölték, hogy a gyerekeket egy másik internetező pár, a kaliforniai Richard és Vickie Allen már októberben megvásárolta, ráadásul ők csak négyezer fontot fizettek az ikerpárért.

A leendő szülők első döbbenetét furfangos hadicsel kiötlése váltotta fel, amelyben segítségükre volt az ikerpár igazi édesanyja, Tranda Wecker is. Wecker arra kérte a kaliforniai szülőket, hogy egy napra még hadd lássa utoljára a gyermekeit, hogy jó anyához méltó módon elbúcsúzhasson tőlük. A valóságban Wecker nem búcsúzkodni akart: kihasználva az egy napos szabadidőt, Kiarát és Keyarát rögvest abba a hotelba vitte, ahol a Kilshaw házaspár szobát bérelt. Miután a brit szülők szemügyre vették a csöppségeket, elhatározták, hogy eszük ágában sem lesz beletörődni az elvesztésükbe, s mindent megtesznek azért, hogy az ikrek törvényes szüleikké váljanak. Eközben Allenék is észbekaptak, hogy átejtették őket, s azonnal riasztották a rendőrséget.

A 4000 fontos kaliforniai szülők üldözni kezdték a 8200 fontos brit szülőket. Tranda Wecker a drágább szülők mellett tette le a voksát, s azt ajánlotta, hogy Kilshawék vigyék el az ikreket Kaliforniából az arkansasi Little Rockba. Ott ugyanis törvényes úton könnyen és gyorsan letudhatják az örökbefogadást. Wecker nem hazudott, hiszen december 22-én Little Rockban mindössze öt percbe tellett érvényesíteni az adaptálást. Az ikreket Belinda és Kimberely névre keresztelték át.

Gyermekvételből gyermekrablás

Ezt követően Alan és Judith Kilshaw frissen szerzett gyermekeivel együtt a washingtoni brit nagykövetségre ment, hogy letelepedési engedélyt szerezzenek az amerikai állampolgárságú ikrek részére. Miután a szükséges papírokat megkapták, a gyerekekkel együtt hazautaztak Nagy-Britanniába. A szigetországban megérkezésük után azonnal kérvényezték az ikrek brit állampolgárságát, ami sokkal bonyolultabb volt, mint azt előre gondolták. Sőt, a bonyodalom még csak akkor kezdődött. A gyerekek nélkül maradt kaliforniai szülők ugyanis közben értesítették az amerikai hatóságot. A brit házaspárt gyermekrablásért jelentették fel, s bejelentették a Kilshaw házaspár és Tranda Wecker által elkövetett arkansasi szabálytalanságot is. Wecker ugyanis úgy nyilatkozott az arkansasi adaptálási procedúra során, hogy ő Little Rockban él. Valójában azonban Wecker Missouri Saint Louis városában él és dolgozik. Mivel az ikrek vér szerinti anyja nem a valós adatait adta meg, az egész örökbefogadási eljárás érvényességét veszítheti.

A brit belügyminiszter vizsgálatot kezdeményezett

Az online örökbefogadás végül akkora botrányba fulladt, hogy Jack Straw brit belügyminiszter felháborodásának adott hangot, azonnali nyomozást rendelve el a különös ügyben. A helyzet súlyosságát érzékelve Tina Johnson elmenekült, jelenleg is bújkál valahol. A Kilshaw házaspár pedig úgy véli, hogy nem követtek el törvénysértést, a neten vásárolt ikreket pedig eszük ágában sincs átadni a kaliforniai ,,szülőknek".  • Vennék
  • Hírek