Erik, Alexandra
EUR 386,15 Ft
USD 366,20 Ft
11 °C
23 °C

Az email nem csökkenti a papírhasználatot

2002.04.04. 09:59
Az irodák mindennapos életében az email használatával alig változott a papírhalmok mérete - derült ki a német Emnid intézet reprezentatív felméréséből, melyet egy bonni információs szolgálat megbízásából végzett.
Minden második német felsővezető azt a véleményt képviseli, hogy az email kicsit sem járult hozzá az íróasztalokon tornyosuló papírhegyek csökkenéséhez. Minden negyedik megkérdezett egyenesen úgy véli, nála a papíralapú dokumentumok mennyisége csak növekedett. Ugyanennyien azonban annak örülnek, hogy az emailnek köszönhetően a vállalatuknál kevesebb papírral kell küzdeni.

Egyre többet telefonálnak

Még kevesebb az email haszna, ha a telefonálás elektronikus kiváltásáról van szó. A felmérésben résztvevők 53 százaléka arról számolt be, hogy ugyanúgy és ugyanannyit telefonál, mint az internetes korszak előtt. 36 százalékuk a telefon terén még rá is erősített, és csak 10 százalék érzi úgy, hogy kevesebb időt tölt hallgatóval a fülén. A nők 47 és a férfiak 33 százaléka arról számolt be, hogy az email használatának általánossá válása óta gyakrabban nyúl a telefonhoz.

Ahol a főnöknek nincs emailcíme

A német felsővezetők 14 százalékának az email útján bonyolított kommunikáció az üzleti életben semmilyen formában nincs hasznára. 38 százalékukat minden egyes megkapott email idegesíti. Csak a főnökök 48 százaléka mondta azt, hogy a képernyőn megjelenő felirat, miszerint új üzenete érkezett, nem fokozza a napi stresszt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét