Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Párizs lehet az európai netezők paradicsoma

2006.07.06. 10:30
A franciák elirigyelték a San Franciscó-i ingyen wifit: a tervek szerint jövőre Párizsban kedvére netezhet a köztereken is sokmillió ember.
A tervek szerint 2007 végére a francia főváros teljes területét lefedő vezeték nélküli internethálózatot telepítenének, jelentette be a polgármester Bertrand Delanoe.

Az elképzelések szerint a nagyvárosban 400 ingyenes wifi-csatlakozási pontot létesítenének, valamint megengednék az internet-szolgáltatóknak, hogy a köztulajdonban lévő területeken antennákat telepítsenek. Ha minden a tervek szerint alakul, nemsokára Párizs számos parkjában, könyvtárában, terén elérhető lesz a vezeték nélküli netkapcsolat, sőt, akár egész városrészekre is kiterjeszthetik az ingyenes wifi-hálózatot, írja a Reuters.

A polgármester elmondása szerint a párizsi háztartások többségében már ma is megtalálható a szélessávú net, s céljuk nem a jelenlegi helyzet fenntartása, hanem az előrelépés. Szeretnék elérni, hogy a vezetékes szolgáltatók nagyarányú adókedvezményben részesülhessenek, annak érdekében, hogy néhány éven belül Párizs legtöbb lakóépületében elérhető legyen az ultraszélessávú netkapcsolat.

Nemrégiben San Francisco hivatalosan is bejelentette, hogy a Google és az EarthLink segítéségével az egész városban elérhető lesz a szponzorált, ám ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat.