Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Párizs lehet az európai netezők paradicsoma

2006.07.06. 10:30
A franciák elirigyelték a San Franciscó-i ingyen wifit: a tervek szerint jövőre Párizsban kedvére netezhet a köztereken is sokmillió ember.
A tervek szerint 2007 végére a francia főváros teljes területét lefedő vezeték nélküli internethálózatot telepítenének, jelentette be a polgármester Bertrand Delanoe.

Az elképzelések szerint a nagyvárosban 400 ingyenes wifi-csatlakozási pontot létesítenének, valamint megengednék az internet-szolgáltatóknak, hogy a köztulajdonban lévő területeken antennákat telepítsenek. Ha minden a tervek szerint alakul, nemsokára Párizs számos parkjában, könyvtárában, terén elérhető lesz a vezeték nélküli netkapcsolat, sőt, akár egész városrészekre is kiterjeszthetik az ingyenes wifi-hálózatot, írja a Reuters.

A polgármester elmondása szerint a párizsi háztartások többségében már ma is megtalálható a szélessávú net, s céljuk nem a jelenlegi helyzet fenntartása, hanem az előrelépés. Szeretnék elérni, hogy a vezetékes szolgáltatók nagyarányú adókedvezményben részesülhessenek, annak érdekében, hogy néhány éven belül Párizs legtöbb lakóépületében elérhető legyen az ultraszélessávú netkapcsolat.

Nemrégiben San Francisco hivatalosan is bejelentette, hogy a Google és az EarthLink segítéségével az egész városban elérhető lesz a szponzorált, ám ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!