Gusztáv
-4 °C
1 °C

Ingyen ADSL-t kaphatnak a párizsiak

2006.01.10. 11:00
A francia főváros vezetése azt tervezi, hogy a város határain belül minden cég és háztartás alanyi jogon kapna szélessávú hozzáférést.

Bertrand Delanoe párizsi polgármester feltett szándéka, hogy a francia főváros teljes területén mindenki szélessávú internetes hozzáféréshez juthasson.

A városi politikusoknak tartott fogadáson a szocialista polgármester kifejtette, hogy a cégeknek és a háztartásoknak lehetővé tennék, hogy ingyen jussanak ADSL-kapcsolathoz.

Nincs kitűzve dátum

Delanioe elképzelései szerint "igen hamar" közbeszerzést indítanak a gigantikus ADSL-projekt megvalósítására. A pályázat nyertesének megbízatására a párizsi városi tanácsnak is rá kell bólintania.

"Ez megfelelően szolgálná Párizs fejlődését, a gazdasági dinamizmust, sőt a demokráciát" - idézte az APA hírügynökség a városatya szavait. A párizsi polgármester hozzátette, hogy a fejlesztések során a párizsi lakások a digitális televízióhoz is hozzáférést kapnak.

Hasonló elképzelések korábban az osztrák fővárosban is megfogalmazódtak, írta az APA. 2004 februárjában a városvezetés tanulmányt készíttetett Bécs üvegszálas hálózatának fejlesztésére. Azóta viszont ismét nem hallani a tervekről.