Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Tovább várat minket a Paypal

2006.09.28. 12:30
Évekig tiltotta a Paypal a magyarországi tranzakciókat, aztán tavaly legalább a befizetést engedélyezte. Augusztusban bejelentette, hogy szeptember közepétől magyar accountokra is lehet pénzt utalni, de két héttel a határidő letelte után a helyzet változatlan.

Augusztus 10-én jelentette be a világ legnépszerűbb netes átutalási rendszere, a Paypal, hogy szeptember 14-étől nemcsak küldeni, hanem fogadni is tudnak pénzt a magyar felhasználók. A múlt hónapban arról tájékoztatta a cég a regisztráltakat, hogy szeptember közepétől a csehekkel, a lengyelekkel és thaiföldiekkel együtt végre a magyarok Paypal-számláira is lehet pénzt küldeni, és az összeg hazai bankszámlákra is átutalható.


Futottunk még

Két héttel a cég által megjelölt határidő után azonban még mindig nem kaphatnak pénzt magyar felhasználók a Paypal rendszerében. Az ország Anguillával, Máltával és Dél-Afrikával együtt továbbra is a között a tizenhárom ország között szerepel, amelyekből pénzt csak küldeni lehet.

Nem tudni, mikor

A Paypalnél érdeklődő magyar felhasználókat a cég levélben arról értesíti, hogy bár a változtatás tervezett dátuma valóban 20006. szeptember 14. volt, „technikai problémák” miatt a szolgáltatás nem vehető igénybe. A cég azt mondja, az átállás dátuma még nem ismert, és hogy néhány napon belül közli az új határidőt. A Paypal arra is felhívja a magyar felhasználók figyelmét, hogy felesleges második accountot létrehozniuk, mert ez semmit nem változtat a helyzeten.

A közép-kelet-európai országokkal, többek között Csehországgal, Lengyelországgal és a balti államokkal együtt Magyarországgal régóta mostohán bánik a Paypal. A 2000-ben alapított cég, amelyet két év múlva bekebelezett az Ebay, sokáig nem foglalkozott magyar ügyfelekkel, sőt egyszerűen letiltotta a magyarországi IP-címeket - így az is megtörtént, hogy megbízható amerikai felhasználó Magyarországon képtelen volt hozzáférni accountjához.

A helyzet 2005 júniusában változott, akkor vette fel a Paypal más addig kitaszított országokkal együtt Magyarországot azok közé, ahonnan pénzt már lehetett küldeni a rendszerbe.