Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Tovább várat minket a Paypal

2006.09.28. 12:30
Évekig tiltotta a Paypal a magyarországi tranzakciókat, aztán tavaly legalább a befizetést engedélyezte. Augusztusban bejelentette, hogy szeptember közepétől magyar accountokra is lehet pénzt utalni, de két héttel a határidő letelte után a helyzet változatlan.

Augusztus 10-én jelentette be a világ legnépszerűbb netes átutalási rendszere, a Paypal, hogy szeptember 14-étől nemcsak küldeni, hanem fogadni is tudnak pénzt a magyar felhasználók. A múlt hónapban arról tájékoztatta a cég a regisztráltakat, hogy szeptember közepétől a csehekkel, a lengyelekkel és thaiföldiekkel együtt végre a magyarok Paypal-számláira is lehet pénzt küldeni, és az összeg hazai bankszámlákra is átutalható.


Futottunk még

Két héttel a cég által megjelölt határidő után azonban még mindig nem kaphatnak pénzt magyar felhasználók a Paypal rendszerében. Az ország Anguillával, Máltával és Dél-Afrikával együtt továbbra is a között a tizenhárom ország között szerepel, amelyekből pénzt csak küldeni lehet.

Nem tudni, mikor

A Paypalnél érdeklődő magyar felhasználókat a cég levélben arról értesíti, hogy bár a változtatás tervezett dátuma valóban 20006. szeptember 14. volt, „technikai problémák” miatt a szolgáltatás nem vehető igénybe. A cég azt mondja, az átállás dátuma még nem ismert, és hogy néhány napon belül közli az új határidőt. A Paypal arra is felhívja a magyar felhasználók figyelmét, hogy felesleges második accountot létrehozniuk, mert ez semmit nem változtat a helyzeten.

A közép-kelet-európai országokkal, többek között Csehországgal, Lengyelországgal és a balti államokkal együtt Magyarországgal régóta mostohán bánik a Paypal. A 2000-ben alapított cég, amelyet két év múlva bekebelezett az Ebay, sokáig nem foglalkozott magyar ügyfelekkel, sőt egyszerűen letiltotta a magyarországi IP-címeket - így az is megtörtént, hogy megbízható amerikai felhasználó Magyarországon képtelen volt hozzáférni accountjához.

A helyzet 2005 júniusában változott, akkor vette fel a Paypal más addig kitaszított országokkal együtt Magyarországot azok közé, ahonnan pénzt már lehetett küldeni a rendszerbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?