Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Teljes jogú Paypal-ország leszünk

2006.09.06. 10:45
Szeptemer közepén Magyarországon is teljessé válik a Paypal szolgáltatása, már nem csak küldeni, fogadni is lehet pénzt az online rendszer segítségével.

A beszeljukMac fórumán megjelent bejegyzés szerint szeptember 14-étől a magyar júzerek is fogadhatnak pénzt a Paypal segítségével. A cég honlapjára kirakott hírből kiderül, hogy Csehország, Magyarország, Lengyelország és Thaiföld regisztrált felhasználói jövő csütörtöktől nemcsak vásárlásra, hanem eladásra, tehát pénz fogadására is használhatják a rendszert.

Új távlatok

Mire jó a Paypal?
A népszerű Ebay online piactéren gyakorlatilag megkerülhetetlen ez a fizetési mód. Sokan szenvedtek mostanáig azzal, hogy a fizetnivalójukat borítékba dugott készpénz formájában, banki átutalással, esetleg a méregdrága Western Union révén voltak kénytelenek eljuttatni az eladóhoz.
A Paypal-átutalásoknak is van költségük, de ez csak töredéke a bankiénak. Mivel a rendszeren belül csak átvezetni kell az összegeket, nem merül fel többszörös banki illeték. Az online aukciókra jellemző kis összegű átutalásoknál ennnek a megoldásnak gyakorlatilag nincsen alternatívája.
Az Ebay online piactérről 2005 nyara óta vásárolhatnak szabadon a magyar felhasználók a Paypal segítségével. Akkor a szolgáltatás az Európai Unióhoz egy évvel korábban csatlakozott 10 állam polgárai számára vált egyszerre elérhetővé, de a pénzfogadás lehetősége idén szeptemberig csak ígéret maradt.

A szolgáltatás kibővítése komoly hatással lehet a hazai online aukciós piacra, hiszen eddig csak a hazai bankok gyakran túlságosan magas utalási díjait megfizetve juthatott el a pénz az eladóhoz.

A nyolcéves Paypalt négy éve vásárolta meg az Ebay, jelenleg 55 országban több mint 100 millió regisztrált felhasználója van. A banki gyakorlattal ellentétben a szolgáltatás rendkívül alacsony díjakat számol fel utaláskor, ami igaz a nemzetközi tranzakciókra is (sőt, ingyen is működik a rendszer), ezért az Ebay-en jellemző kisösszegű vásárlások szinte elengedhetetlen kiegészítője. A szolgáltatás sikerességét mutatja, hogy éves átlagban minden másodpercre 1128 dollárnyi, azaz 240 ezer forintnyi tranzakció jut.