Teljes jogú Paypal-ország leszünk

2006.09.06. 10:45
Szeptemer közepén Magyarországon is teljessé válik a Paypal szolgáltatása, már nem csak küldeni, fogadni is lehet pénzt az online rendszer segítségével.

A beszeljukMac fórumán megjelent bejegyzés szerint szeptember 14-étől a magyar júzerek is fogadhatnak pénzt a Paypal segítségével. A cég honlapjára kirakott hírből kiderül, hogy Csehország, Magyarország, Lengyelország és Thaiföld regisztrált felhasználói jövő csütörtöktől nemcsak vásárlásra, hanem eladásra, tehát pénz fogadására is használhatják a rendszert.

Új távlatok

Mire jó a Paypal?
A népszerű Ebay online piactéren gyakorlatilag megkerülhetetlen ez a fizetési mód. Sokan szenvedtek mostanáig azzal, hogy a fizetnivalójukat borítékba dugott készpénz formájában, banki átutalással, esetleg a méregdrága Western Union révén voltak kénytelenek eljuttatni az eladóhoz.
A Paypal-átutalásoknak is van költségük, de ez csak töredéke a bankiénak. Mivel a rendszeren belül csak átvezetni kell az összegeket, nem merül fel többszörös banki illeték. Az online aukciókra jellemző kis összegű átutalásoknál ennnek a megoldásnak gyakorlatilag nincsen alternatívája.
Az Ebay online piactérről 2005 nyara óta vásárolhatnak szabadon a magyar felhasználók a Paypal segítségével. Akkor a szolgáltatás az Európai Unióhoz egy évvel korábban csatlakozott 10 állam polgárai számára vált egyszerre elérhetővé, de a pénzfogadás lehetősége idén szeptemberig csak ígéret maradt.

A szolgáltatás kibővítése komoly hatással lehet a hazai online aukciós piacra, hiszen eddig csak a hazai bankok gyakran túlságosan magas utalási díjait megfizetve juthatott el a pénz az eladóhoz.

A nyolcéves Paypalt négy éve vásárolta meg az Ebay, jelenleg 55 országban több mint 100 millió regisztrált felhasználója van. A banki gyakorlattal ellentétben a szolgáltatás rendkívül alacsony díjakat számol fel utaláskor, ami igaz a nemzetközi tranzakciókra is (sőt, ingyen is működik a rendszer), ezért az Ebay-en jellemző kisösszegű vásárlások szinte elengedhetetlen kiegészítője. A szolgáltatás sikerességét mutatja, hogy éves átlagban minden másodpercre 1128 dollárnyi, azaz 240 ezer forintnyi tranzakció jut.



  • Hírek
  • Csok