Putyin az interneten is kiadja emlékiratait

2000.04.18. 15:25
Az orosz miniszterelnök Első személy című önéletrajzi műve online és papír változatban is megjelenik az Egyesült Államokban. Április 29-én a könyvesboltokban és a netLibrary elektronikus könyváruházban is megvásárolhatják a művet.

Első személy
Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök megirigyelte Stephen King online novellájának sikerét, és úgy döntött, hogy a papírkiadással egyidőben az interneten is publikálja emlékiratait. A főleg történelmi művekre és memoárokra szakosodott Public Affairs amerikai könyvkiadó az április 29-i könyvesbolti premierrel egyidőben az interneten is közzéteszi az elnök Első személy című könyvét.

Közérdekű ügyek

A Public Affairs kiadót Morris B. Schnapper alapította ötven éve, aki élete során 1500 szerző műveit adta ki, többek között Gandhi, Nasser, Toynbee és Truman műveit.
A kiadó jelenlegi vezetője, Peter Osnos húsz éven át dolgozott a Washington Postnál mint külföldi tudósító, később mint a külpolitikai, majd a belpolitikai rovat szerkesztője.
A Public Affairs által kiadott ismertebb munkák között van Kenneth Starr vizsgálóbíró jelentése a Lewinsky-ügyről, Lou Cannon Reagan elnökről írott életrajza és Soros György: A globális kapitalizmus válsága című bestsellere.

A Public Affairs a netLibrary elektronikus terjesztőcéggel állapodott meg a könyv online változatának forgalmazásáról. A vevők április 29-től a cég Peanut Press című weboldaláról tölthetik le Putyin művének Palmra és PC-re formázott változatát. Stephen King Riding the Bullet című novelláját is a netLibrary terjeszti.

Az Első személy anyaga azokra az interjúkra alapul, melyeket három orosz újságíró készített az elnökkel több mint egy hét leforgása alatt. A könyvet már korábban kiadták oroszul, elektronikus változata azonban csak angolul lesz elérhető.  • Tippek
  • Bankszámla