Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Kizárják a reklámszűrő felhasználókat

2001.10.01. 12:46
Aki blokkolja az internetes reklámokat, a német mediaBeam GmbH tervei szerint saját magát is blokkolja, és nem láthatja a reklámokból finanszírozott ingyenes tartalmakat. Úgy vélik, az ISDN és a DSL korában megszűntek a reklámok kiszűrésének valódi okai.
Az online reklámokat kiszűrő programok, például a Webwasher sikere a lassú modemes összeköttetésekben keresendő. A felhasználó számára felesleges reklámok csak foglalják az átviteli kapacitást, és lelassul tőlük a letöltés.

Reklámok nélkül nincs ingyen tartalom

Néhány szörfölő egyszerűen le akarja kapcsolni a reklámokat - ismerte fel a német mediaBeam GmbH. De ez csak rövid távon jó ötlet, hiszen a szolgáltatók az elmaradó átkattintások miatt hosszú távon komoly bevételetől esnek el.

Az adKey nevet viselő szerverszoftver gyártója szerint már elmúltak azok az idők, amikor valaki jogosan iktathatta ki a képernyőjéről az animált GIF-eket és különleges utódaikat, a flash bannereket.

Titkos a szoftver működése

A cég szakmai titokként őrzi, és nem árulja el, hogyan ismeri fel az adKey a felhasználó gépén működő reklámszűrőt. De a hirdetések képernyőre és a szörfölők tudatalattijába jutásáért folytatott harcban a mediaBeam már sikereket könyvelhetett el.

Vakoknak sincs szolgáltatás

A cég saját ingyenes levelezője, a DirectBox megtagadja a reklámok blokkolóinak a szolgáltatást. Barátságosan közli a felhasználóval, hogy nyissa meg a kapukat a reklámoknak. Aki letiltja a képek letöltését, az is a kapuk előtt marad. A szerveren futó szoftver a jelek szerint azt ellenőrzi, hogy valóban letöltődnek-e a képek. Ezzel a nem grafikus böngészők felhasználóit is kizárják a szolgáltatásból, pedig a vak emberek többsége ilyen szoftvert használ.