Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kávé, hurka, biztosítás

2002.06.10. 09:12
Mire izgulhat a magyar bródbendes, miután a parlamenti jedik elsuhogtak? Az előző rendszer tévéreklámjaira. Hátborzongató flashback, visszatérés egy világba, amit majdnem sikerült elfelejteni.
Trópusi koffeintrip
A szürkeség negyventonnás hidegfronti nyomása alatt összeroppanni készülő irodistát a bereflektorozott stúdióba, bronzos keblek közé pördíti egy csésze kávé. Flipper Öcsi csirkét falatozik a hajlakkipar beszervezett ügynökeiként ráállított gruppikkal. Örjöngő emberek törzsi jelvényként tartják fejük fölé a villára szúrt hurkát. Emzés rokkerek próbálják lebeszélni egymást a dohányzásról. Tejterméktől táncol a pödrött bajusz.

Eeeez az, amit nem lehet megunni.

Korunk technikai csodája, az internet teszi lehetővé, hogy ismét megtekintsük a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek reklámjait, amelyek maguk módján ugyanolyan kitartóan tudtak zsongani az ember agyában, mint a mai bifiduszok, gerappák, vagy aloék.

Hurkát enni, jaj de jó
Tizenkét év rendszerváltás után az életkorilag kihívásokkal küzdő ember is (egyik kezében fényképezőgéppel, a másikban fagylalttal) döbbent nyugati turistaként lép be a masszívan színszűrt reklámközépkorba.

Bevillannak a kedvencek és hátborzongatóan térnek vissza felejtés bugyraiból erjedékeny, de soha le nem bomló reklámok, amelyek a maguk korában is rossznak tűntek.

Fogadják szeretettel mindezt, és kötelességem szólni, hogy a sávszélesség néha behorpad, mint Yoda arca a felvágottas pultnál.

"Visszahozza a jókedvet a sok-sok buborék."