Mátyás
-6 °C
1 °C

Elkapkodták a 360 forintos repülőjegyeket

2005.04.21. 10:30
Egyetlen éjszaka alatt több száz jegyet foglaltak le a US Airways belföldi járataira, miután a cég weboldalára véletlenül túl olcsón kerültek ki a jegyek. A társaság úgy döntött, a szemfülesek csakugyan 1,86 dollárért repülhetnek.
Egyik munkatársa tévedése komoly veszteséget okozott az amerikai US Airways légitársaságnak. Alig néhány óra leforgása alatt több ezer belföldi repülőjegyet kapkodtak el a felhasználók.

A váratlan lelkesedés oka a tévesen feltüntetett, alig 1,86 dolláros (360 forintos) jegyár volt. Az USA keleti partjának nagy repülőterei között közlekedő járatokra szóló, tévesen árazott jegyeket helyi idő szerint pénteken este tették ki a US-Airways weboldalára, jelentette ki kedden a társaság egyik szóvivője.

Odaadják olcsóé

A tévedést szombaton reggel vették észre, és elkezdték a hiba kijavítását, de addigra sok jegyet már lefoglaltak a szemfüles felhasználók.

Annak reményében, hogy a drága tévedés a jövőben nem ismétlődik meg, a társaság elhatározta, hogy a repülőjegyeket csakugyan szinte ingyen adja oda az utasainak.

Rendes esetben a társaság legolcsóbb belföldi útjai körülbelül 29 dollárba (5600 forintba) kerülnek. Mint emlékezetes, a US Airways hosszabb ideje pénzügyi nehézségekkel küzd, írta az APA hírügynökség.