Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A rendszergazdák napja

2002.07.24. 11:00
Ha a titkárnőknek és az adócsalóknak is lehet ünnepük, miért épp az informatika napszámosait hanyagolnánk el, akik számítógépeinket gondozgatják, ápolgatják, szeretgetik színre, hálózati azonosítóra és megahertzre való tekintet nélkül. Július 26-a a rendszergazdák napja.
A rendszergazdák napja valahol az oroszok kivonulása és egy meg nem értett néger proféta megfeszítése közé lőhető be jelentőségileg, hiszen ki más mentené meg irodai kompjútereinket a biztos kékhaláltól, ha nem az optimális esetben mindig ugrásra készen álló teknikusok.

A minden év július utolsó péntekjére kalibrált háromesztendős hagyomány idén július 26-ra esik. Ezen a napon rendszergazdáink láttán az elnéző mosolytól a görcsberánduló arcizmokig bejárható tudatállapotunkat a feltétel nélküli szeretet és az ajándékozás öröme tékóverelje.

Sebaj, jövünk

A rendszergazdák nem ritkán életüket, hétvégéiket és értékes fragjeiket kockáztatják, csak hogy Gizike megtalálja a rezetgombot az asztal alá betolt hardvereszközön, hogy lecseréljék az elfelejtett alfanumerikus jelszavakat (buci2), hogy visszaverjék az undorító féregvírusok invázióját.

A naphosszat katódcsöves monitorok fényárjában sütkérező férfiak és nők ünnepét Ted Kekatos jelölte ki önkényesen, miután felismerte ennek égető hiányát. A chicagói rendszergazdát a Hewlett-Packard egyik reklámja ihlette meg, amelyben a vállalati alkalmazottak ajándékokkal halmozták el az új nyomtatókat telepítő szakembert.

Ajándék ez a nap

Kekatos alapvetően nem vár mást, mint egy elismerő kézfogást vagy egy f2f "köszönömöt" az év másik 364 napján figyelmen kívül hagyott munkájáért. A biztonság kedvéért ismerősei segítségével összeállított egy részletes listát, minek örülne, amennyiben fizikai valójában materializálódna a júzerek irántuk megnyilvánuló szeretete.

Az ajándékok elsődleges ismérve, hogy elektromos áram hajtsa őket, és jobbára a kézi kütyük kategóriájából kerüljön ki. Ilyen lehet egy hordozható GPS, egy kéziszámítógép, egy javás játékokat futtató mobiltelefon, mp3-lejátszó, digitális kamera, házimozi-rendszer, de nem adják el a bolhán a távirányítós autókat sem (kizárólag újratölthető elemekkel), szívesen fogadják a süteményfagyi-orgiákat, bizonytalanabbaktól a vásárlási utalványokat is elégedett mosollyal nyugtázzák.

Kerülendők a vállalati promociós ajándékok, úgymint pólók, bögrék, mousepadek, tollak, amikből valószínűleg három generációra elegendő tornyosulhat már minden valamirevaló informatikus sufnijában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?