Natália
1 °C
7 °C

Jó reggelt, cyberspace!

2000.05.04. 13:15
Az internet szórakoztató médiaként sokkal haloványabban teljesít, mint a televízió. Ennek oka lehet egyebek mellett, hogy a neves szórakoztatók még nem igazán merészkedtek ki a cybertérbe. Robin Williams, aki egyébként magánéletében a számítógépes játékok megszállottja, egy ideje heti rendszeres show-val jelentkezik az interneten.
Robin Williams
heti show

"Nagy örömmel vágok bele a kísérletezésbe" - mondta a hollywoodi sztár egy interjúban. "Az emberek azt mondják, hogy vizuálisan fejezem ki magamat, de én megragadom ezt a vizuális energiát, és belegyömöszölöm a hangomba." A sokoldalú színész a weben azt akar tenni a vendégeivel, amit a legjobban szeret: beszélni, beszélni, beszélni.

A színész és meghívott vendégei minden lehetséges dologról beszélnek, ami éppen az eszükbe jut. Célcsoportot nem akarnak a műsorral megcélozni, hiszen az internetben éppen az érdekes, hogy kortól, származástól és tartózkodási helytől függetlenül eljuthat mindenkihez.

A show letöltése

Az Audible.com weboldalon a színész egy füst alatt az új vicceit is terjeszti az internetes közönség között.

Magára a showra 39,95 dollárért lehet előfizetni egy évre. Május 18.-ig az első 8 adás meghallgatásáért nem kell semmit sem fizetni. Aki regisztráltatja magát, a My Library gyűjteményből választhat Robin Williams élőben elhangzott improvizációiból. A weboldal csak a HELP-ben árulja el, hogy a Real Audio mellet felkinált Download opció (a felvétel letöltése a saját gépre) csak a cég speciális szoftverével használható.

"Éppen azon vagyok, hogy idecsődítsem az összes létező barátomat" - viccelődik a cyber-előadó. Néhányan közülük könnyen lehet, hogy eljönnek, például John Irving író, aki most kapott egy forgatókönyvéért Oscar díjat (The Cider House Rules, magyarul Árvák hercege), a nyaktól lefelé lebénult "Superman" Christopher Reeve, George Lucas, a Star Wars producer-rendezője, a színész-kolléga Susan Sarandon illetve Eric Idle a Monty Python-ból. Lehet inkább beülnek a stúdióba, csak ne csapongjon Williams felügyelet nélkül az interneten.

A stúdióbeli atmoszféra különösen fontos a cyber-moderátornak. A lehető legnyugodtabb és legintimebb szférát szeretné a látogatóival felépíteni. Így például tilos a fotózás "az istenről és a világról" folytatott beszélgetések alatt. Oliver Sacks neurológus, az egyik első vendég kissé megilletődve várta az adás napját: "Fogalmam sincs, miről lesz szó a show-ban, de tényleg érdekes ez az egész."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?