Jó reggelt, cyberspace!

2000.05.04. 13:15
Az internet szórakoztató médiaként sokkal haloványabban teljesít, mint a televízió. Ennek oka lehet egyebek mellett, hogy a neves szórakoztatók még nem igazán merészkedtek ki a cybertérbe. Robin Williams, aki egyébként magánéletében a számítógépes játékok megszállottja, egy ideje heti rendszeres show-val jelentkezik az interneten.
Robin Williams
heti show

"Nagy örömmel vágok bele a kísérletezésbe" - mondta a hollywoodi sztár egy interjúban. "Az emberek azt mondják, hogy vizuálisan fejezem ki magamat, de én megragadom ezt a vizuális energiát, és belegyömöszölöm a hangomba." A sokoldalú színész a weben azt akar tenni a vendégeivel, amit a legjobban szeret: beszélni, beszélni, beszélni.

A színész és meghívott vendégei minden lehetséges dologról beszélnek, ami éppen az eszükbe jut. Célcsoportot nem akarnak a műsorral megcélozni, hiszen az internetben éppen az érdekes, hogy kortól, származástól és tartózkodási helytől függetlenül eljuthat mindenkihez.

A show letöltése

Az Audible.com weboldalon a színész egy füst alatt az új vicceit is terjeszti az internetes közönség között.

Magára a showra 39,95 dollárért lehet előfizetni egy évre. Május 18.-ig az első 8 adás meghallgatásáért nem kell semmit sem fizetni. Aki regisztráltatja magát, a My Library gyűjteményből választhat Robin Williams élőben elhangzott improvizációiból. A weboldal csak a HELP-ben árulja el, hogy a Real Audio mellet felkinált Download opció (a felvétel letöltése a saját gépre) csak a cég speciális szoftverével használható.

"Éppen azon vagyok, hogy idecsődítsem az összes létező barátomat" - viccelődik a cyber-előadó. Néhányan közülük könnyen lehet, hogy eljönnek, például John Irving író, aki most kapott egy forgatókönyvéért Oscar díjat (The Cider House Rules, magyarul Árvák hercege), a nyaktól lefelé lebénult "Superman" Christopher Reeve, George Lucas, a Star Wars producer-rendezője, a színész-kolléga Susan Sarandon illetve Eric Idle a Monty Python-ból. Lehet inkább beülnek a stúdióba, csak ne csapongjon Williams felügyelet nélkül az interneten.

A stúdióbeli atmoszféra különösen fontos a cyber-moderátornak. A lehető legnyugodtabb és legintimebb szférát szeretné a látogatóival felépíteni. Így például tilos a fotózás "az istenről és a világról" folytatott beszélgetések alatt. Oliver Sacks neurológus, az egyik első vendég kissé megilletődve várta az adás napját: "Fogalmam sincs, miről lesz szó a show-ban, de tényleg érdekes ez az egész."  • Tippek
  • Hírek