Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

A kiszolgált honlap aranyat ér

2002.09.03. 13:46
A berlini Skileon webdesign-ügynökség felfedezte a webdesignban, mint használt virtuális áruban rejlő üzletet. Ha már nem is aktuális a honlap, az internetes tartalom mélyén olyan értékes részletek rejtőzhetnek, melyeket tovább lehet hasznosítani. Néhány weboldal pedig már egyenesen kortörténeti dokumentum.
A berlini Skileon webdesign-ügynökség felfedezte a webdesignban, mint használt virtuális áruban rejlő üzletet. A vállalat szőröstül-bőröstül felvásárolja a használt internetes tartalmakat.

Benne van még az euró

"A legtöbb weboldalban még rejlik néhány száz euró tartalék" - idézte a ddp hírügynökség Nikolaus Gierszewski ügyvezetőt. Lehet hogy régen elavult a honlap, de az internetes tartalom mélyén olyan értékes részletek rejtőzhetnek, melyeket még tovább lehet hasznosítani.

Ezek közé tartoznak a képekhez fűződő jogok, a designmegoldások és az olyan programozott eszközök, mint a többlépcsős kérdőívek. Ezek ára, hasonlóan egy használt gépkocsiéhoz, a felek közti megegyezésen múlik.

Jótékony célra kedvezményes áron

A kiöregedett oldalaikból még néhány eurót kisajtolni próbáló internetes szolgáltatókon kívül a közhasznű szervezetek is profitálhatnak a használt áruk kereskedelméből.

Ezek számára a berlini ügynökség az alig használt internetes oldalakat átdolgozás után kedvezményesen kínálja fel. A különösen sajátságos tartalmakat a cég mindenesetre nem is tervezi továbbadni, hanem a magángyűjteményébe helyezi.

Képek az újkor hajnaláról

"Úgy hisszük, hogy kortörténelmi dokumentumot képeznek azok a honlapok, melyeket az emberiség az internetes szörfölés hajnalán állított össze. Ezek hamarosan felbecsülhetetlen értékű emlékké nemesülnek" - állította magabiztosan Gierszewski.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!