Szilárda
0 °C
6 °C

Ki a legszexszibb gyík?

2001.06.30. 12:17
Kapcsolódó cikkek (1)
A gyík mindent tud, szerel és programoz, stréber, alulfejlett arca egyetlen igazán jellegzetes eleme a medvecukor-keretes szemüveg. Az elmúlt héten Amerikában megválasztották a világ legszexisebb gyíkemberét.
Ellen Spertus és a tárgyak
számítógép, palmtop, legó R2D2
Ha a bevezetőben szereplő leírás nyomán nem ugrott volna be, hogy ki is az a gyík, akkor nem késő leszögezni, hogy a szó nem konkrétan a kiégett fűben surranó törékenyfarkú hüllőre utal. A gyík (angolul geek, elnézést) az informatikai világrendszer hőse, fokozottan tehetséges, vág minden természettudományos tudományterületet, és - mindenek felett - piszkosul ért a számítógépekhez, a világhálóhoz, anyanyelvi szinten beszél legalább két programnyelvet. A gyík a tudós, de vézna ember. Szemüveges, sápadt, és hülyén viselkedik. (Igaz, csak a kifejletlen egyed, aki kényszeresen játssza az agyát.)

A világ legszexisebb gyíkja díjat idén másodszor adták át. 2001. legvonzóbb stréberfejű embere Ellen Spertus, a kaliforniai Mills főiskola 32 esztendős oktatója, a számítástechnikai tudományok professzora lett.

Spertus hét területi győztest - férfiakat és nőket egyaránt - zuzott le.

Szexi és él

A királynő
A "Sexiest Geek Alive" kiltalálója Steven Phenix eredetileg a People magazin "Sexiest Man Alive" (A legszexibb férfi, aki még életben van) című összeállításának paródiájaként találta ki.

Míg a regionális versenyek többi győztese Linuxról és a Csillagok Háborújáról hadovált, Ellen Spertus elektromos autóval érkezett, nyomtatott áramkörökkel díszített estélyiben, és három MIT-s diplomával a szatyrában. Mivel oktatóként újabb gyíknemzedékek kinevelésével foglalkozik, a fődíjat egyben a gyík termékenység főszexi istennőjeként vehette át, utolérhetetlenül lezúzva a többi jelöltet.

Spertus élete legsikeresebb pillanatának azt tartja, hogy egy ízben peres úton büntette meg a Kozmo.com-ot, amely kéretlen elektronikus levelekkel zaklatta őt. Gratulálunk ezúton is.