Gerzson
-3 °C
3 °C

Felhívható a Skype

2005.04.17. 15:58
Telefonszámot és hangpostát is kaphatnak a Skype felhasználói, de az új szolgáltatásokért fizetniük kell. Az online telefonhálózatot több mint harmincötmillióan használják, a szoftvert százmilliószor töltötték le.

Az ingyenes telefonálást biztosító Skype gyártója két új prémium szolgáltatást indított, amelyek korlátozottan eddig is elérhetőek voltak. A SkypeIn és a Voicemail használatához érdemes letölteni a szoftver legújabb változatát, amelyet Windows, Linux, Mac OS X és Pocket PC oprendszerre is elkészítettek. A mobilos változaton még dolgoznak, és nem tudni mikor készülnek el vele.

Bebeszél

A SkypeIn előfizetői kliensenként három hagyományos telefonszámot vásárolhatnak maguknak, amelyek vezetékes és mobiltelefonról is felhívhatóak - külön szoftver nélkül. A SkypeIn jelenleg nyolc országban működik: Dániában, Finnországban, Franciaországban, Hongkongban, Norvégiában, Svédországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

A SkypeIn negyedévente kétezerötszáz forintba kerül, egész éves előfizetésnél azonban csak hétezerötszázat kell kipengetni. A SkypeIn tartalmazza a szintén most bemutatott Voicemail nevű hangpostát is, amely önmagában csupán ezerkétszáz forintba kerül negyedévente, az éves díja pedig háromezerhétszáz forint. A szolgáltatásokat a Skype szájtján lehet megrendelni.

Kibeszél

A cég 2004 júniusában mutatta be a SkypeOut szolgáltatást, amellyel valódi telefonszámokat lehet felhívni. Mint arról korábban beszámoltunk, a felhasználónak csak fel kell töltie a Skype weboldalán az egyenlegét, és a befizetett összegért cserébe bármikor és bárhonnan telefonálhat. A magyarországi vezetékes számok 0,034 euróért, a mobil számok 0,197 euróért hívhatók, azaz körülbelül kilenc illetve negyvenhat forintért.

A rendszer érdekessége, hogy számos ország, például Argentína, Ausztrália, Kína és Spanyolország alig három és fél forintért felhívható.

Rábeszél

Niklas Zennstrom, a vállalat vezérigazgatója abban reménykedik, hogy az újdonságoknak köszönhetően az emberek több időt töltenek majd online telefonálással, és a Skype lesz az elsődleges kommunikációs eszközük.

A vezérigazgató elmondta, hogy a vállalati ügyfeleknek is készítenek majd extrákat, például megkönnyítik az előfizetések csoportos kezelését.