Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Akadozik a Skype

2007.08.17. 10:34
Állítólag kijavította a Skype a felhasználók belépését megakadályozó szoftverhibát, de péntek délelőtt még mindig nem lehetett rendesen használni az online telefonszolgáltatást.

Külföldi lapok szerint a Skype megoldotta a több mint tizennégy órán át fennálló belépési problémákat, a felhasználók tudnak telefonálni és üzeneteket küldeni. Ugyanakkor a Skype hivatalosan még nem jelentette be, hogy elhárította a hibát. Utoljára a hajnali órákban írtak egy bejegyzést a weboldalukon, miszerint a hálózati szoftvereket javítják, és egyre több kliens tud csatlakozni.

Péntek délelőtt még sok magyar felhasználó írt panaszos levelet szerkesztőségünknek arról, hogy egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen lehet felcsatlakozni az online telefonhálózatra.

Délelőtt tízkor hosszú ideig tartó próbálkozás után egyszer sikerült belépnünk, de a biztosan online partnerek mellett csak egy kérdőjeles ikon volt látható. A telefonálás és a chat viszont működött. Később ez sem ment.

Csütörtök délután kettőkor derült ki, hogy áll a Skype, és a vállalat hamarosan bejelentette, hogy egy szoftveres probléma miatt nem használhatatlan a telefonkliens. Azt ígérték, hogy a problémát 12-24 óra alatt kijavítják. A vállalat a szájbertámadásról szóló pletykák miatt a Skype csütörtök este kiadott egy közleményt, amelyben cáfolták a hírt, és elmondták, hogy egy algoritmus okozta a rendszer bénulását.