Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Bedrótozott hotelszobákban nehéz a pihenés

2003.01.07. 08:51
Többé már a hotelszobák sem csupán a pihenést és kikapcsolódást szolgálják. Egyre több szálloda alakít ki üzleti úton lévő ügyfelei számára olyan szobákat, amelyekben nagyképernyős plazmatévé, vezetékes és mobil internetkapcsolat és videokonferenciás egység van - írja a Yahoo.com. A törekvés kritikusai máris arra figyelmeztettek, hogy a menedzsereknek is szükségük van kikapcsolódásra, nem dolgozhatnak örökké.
A Sheraton szállodalánc Smart Roomnak, vagyis intelligens szobának keresztelt lakosztályai például lehetővé teszik a vendégek számára, hogy akár pizsamában is teljes értékű munkát végezhessenek. A szoba ugyanis komplett irodaként működik, hiszen nem csak íróasztal és állítható szék található benne, de műholdas tévé, rádió, fax, printer és modemcsatlakozó is a vendégek rendelkezésére áll.

Plazmatévé az almáriumban

Sheraton Smart Room
A Le Meridien Minneapolisban márciusban nyitja meg új szállodáját a Block E Development nevű új városközpont mellett. A modern berendezésű szobákban nagyképernyős plazmatévé, szélessávú internetkapcsolat és házimozirendszer várja az üzletembereket. A szállodalánc olyan hagyományos stílusú szállodáiba is high-tech berendezéseket épít, mint a londoni art deco Grosvenor House. A szobákban hagyományos angol vidéki stílusú faszekrények rejtik a szélesképernyős plazmatévéket.

Graffitiző menedzserek

Az Embassy Suites Hotels "Kreativitás lakosztály" névre keresztelt szobáiban könnyen tologatható és átrendezhető kanapékon ülve agyalhatnak a menedzserek, hirtelen támadó ötleteiket pedig akár a zuhanyban is lefirkanthatják: a falra csavarozott táblára a szálloda által előkészített zsírkrétákkal írhatnak. A cég idén Chicagóban és Los Angelesben építi be szállodáiba a kreatív szobákat, melyekben napfényt imitáló lámpa segíti a kikapcsolódást.

A törekvésnek ugyanakkor számos kritikusa is akad. Egy New York-i pszichológus, Elizabeth Carll például arra figyelmeztet, hogy senki sem várhatja el az üzletmeberektől, hogy a nap 24 órjában dolgozzanak, nekik is szükségük van kikapcsolódásra. Ugyanakkor a stresszkutató maga is elismeri, hogy a szállodák nem indítanának be ilyen szolgáltatásokat addig, amíg maguk az utazók nem igénylik ezt.