Vilhelmina
11 °C
28 °C

Öt évig nem lesz nagyobb a pénisze

2007.10.16. 20:13
Két férfit több mint öt év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek az amerikai spamellenes törvény értelmében, miután pornográf kéretlen levelekkel bombázták a felhasználókat.

Az amerikai Igazságügy Minisztérium pénteki bejelentése szerint a 41 éves, kaliforniai A. Kilbride-ot 72 hónapra, a szintén 41 éves arizonai James R. Schaffert 63 pedig hónapra ítélték el. Az elítéltek egymillió dollár forgalmú pornóspamhálózatot működtettek, írja az Informationweek.

Kilbride-t azért ítélték el hosszabb időre, mert a bíróság szerint akadályozta az igazságszolgáltatást, amikor megpróbálta elrettenteni az egyik kormányzati tanút a tanúskodástól. A börtönbüntetés mellett mindkettejükre százezer dolláros büntetést mértek és kötelezték őket, hogy 77.500 dollárt fizessenek az AOL internetszolgáltónak.

Júniusban fejeződött be a per, ami az első volt a spamellenes törvény hatálya alá tartozó pornóügyeknek. Kilbride és Schaffer 2003-ban kezdte működtetni spamhálózatát: hardcore pornóoldalakat reklámozott, több millió felhasználónak. A kéretlen levélben grafikusan is ábrázolták a reklámozott obszcén tartalmat.

Egy idő után amszterdami szervereket használtak, ez azonban nem gátolta meg a phoenixi szövetségi bírót, hogy vádat emeljen ellenük.