Árpád
-2 °C
3 °C

Öt évig nem lesz nagyobb a pénisze

2007.10.16. 20:13
Két férfit több mint öt év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek az amerikai spamellenes törvény értelmében, miután pornográf kéretlen levelekkel bombázták a felhasználókat.

Az amerikai Igazságügy Minisztérium pénteki bejelentése szerint a 41 éves, kaliforniai A. Kilbride-ot 72 hónapra, a szintén 41 éves arizonai James R. Schaffert 63 pedig hónapra ítélték el. Az elítéltek egymillió dollár forgalmú pornóspamhálózatot működtettek, írja az Informationweek.

Kilbride-t azért ítélték el hosszabb időre, mert a bíróság szerint akadályozta az igazságszolgáltatást, amikor megpróbálta elrettenteni az egyik kormányzati tanút a tanúskodástól. A börtönbüntetés mellett mindkettejükre százezer dolláros büntetést mértek és kötelezték őket, hogy 77.500 dollárt fizessenek az AOL internetszolgáltónak.

Júniusban fejeződött be a per, ami az első volt a spamellenes törvény hatálya alá tartozó pornóügyeknek. Kilbride és Schaffer 2003-ban kezdte működtetni spamhálózatát: hardcore pornóoldalakat reklámozott, több millió felhasználónak. A kéretlen levélben grafikusan is ábrázolták a reklámozott obszcén tartalmat.

Egy idő után amszterdami szervereket használtak, ez azonban nem gátolta meg a phoenixi szövetségi bírót, hogy vádat emeljen ellenük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?