Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Amerikából jön a legtöbb spam

2004.12.27. 12:03
Az Egyesült Államokban szigorú spamellenes törvényeket alkalmaznak, de kevés sikerrel, derült ki egy kéretlen reklámlevelekkel foglalkozó felmérésből.
A kéretlen reklámlevelek negyvenkét százaléka az Egyesült Államokból származik, állítják a biztonsági szoftvereket gyártó Sophos szakértői, akik saját globális hálózatukon tanulmányozták az internetes kártevők terjedését. A cég hálózata olyan speciális számítógépekből áll, amelyek kifejezetten vonzzák a vírusokat és spameket. A Sophos szerint az adataik azt bizonyítják, hogy az amerikai spamellenes törvény egyáltalán nem működik.

Magasan vezet

Az Egyesült Államok törvényhozói a Sophos februárban megjelent - hasonló eredményű - tanulmányára még azt reagálták, hogy nem várhatunk sokat egy alig három hónapos törvénytől. Azóta több mint egy év eltelt, és a spamek akadálytalanul terjednek, írta a Cnet.

A spamküldők toplistáján Dél-Korea és Kína a szintén előkelő második és harmadik helyet szerezte meg, de a két ország együtt is csupán feleannyi spamet küld, mint az Egyesült Államok.

Kell nekik a sáv

A Sophos arra hívta fel a figyelmet, hogy a spamelők jelentős része szélessávú interneteléréssel rendelkező számítógépekről továbbítja a kéretlen reklámlevelek millióit, természetesen a felhasználó tudta nélkül. A Cnet szerint többek között ezzel magyarázható Dél-Korea második helyezése, hiszen az ázsiai országban van a legtöbb szélessávú elérés.